Ordfører Robert Svarva i Levanger forteller at kommunens forhandlingsutvalg møttes mandag formiddag.

- Resultatet er at vi inviterte Verdals forhandlingsutvalg til nye samtaler så raskt som mulig, sier Svarva til Adresseavisen.

De siste ukene har det skjedd mye i arbeidet med kommunereformen for de to nordtrønderske kommunene. 16. mars trakk Verdal seg fra forhandlingene med Levanger og Frosta om den nye storkommunen Innherred. Torsdag tok debatten på nytt en ny vending da et stort flertall av politikerne i Frosta også ville ha med stjørdalsalternativet i en folkeavstemning om framtidig kommunestruktur. Da var toget gått for Levanger og Frosta, siden Levanger hadde som ultimatum at det ikke blir noe folkeavstemning dersom Frosta også vil stemme om å gå sammen med Stjørdal.

- Vi har stor tro på at Levanger og Verdal finner sammen - og vi ønsker å få det til. Vi må komme sammen så snart som mulig og finne omforente løsninger. Vi var nesten ferdig da det ble brudd sist, sier Svarva.

Håper på snarlig forhandling

Det som veltet forhandlingene for en drøy måned siden var det klassiske spørsmålet hvor kommunesenteret skulle ligge. Verdal mente til slutt at Levanger fikk for mange funksjoner, mens Verdal fikk for få. Da trakk Verdal seg fra forhandlingene.

Les også: Brudd i forhandlingene om storkommunen

Les også: – Jeg beklager dette, virkelig

- Nå har jeg har stor tro på at vi får til en løsning. Det er alltid enklere at to forhandler enn tre, sier Svarva, som håper på nye forhandlinger så raskt som mulig.

- Men tida går fort. Jeg håper at vi kan få startet snart.

- Trenger ikke være komplisert

Ordfører i Verdal, Bjørn Iversen, bekrefter at han fått invitasjonen fra Levanger. Han har kalt inn til møte i styringsgruppa for kommunereformen i Verdal, som er et rådgivende organ, til møte kommende torsdag.

Les også: – Historisk tabbe å ikke kalle kommunen for Stiklestad

- Dette er et nytt initiativ som jeg også vil ta opp med kommunestyret kommende mandag. Jeg vil ha forankring før vi eventuelt går i nye forhandlinger, sier Iversen, og legger til at kommunene har mye å bygge på fram til forhandlingene strandet 16. mars.

- Utgangspunktet er litt annerledes når vi er to kommuner som skal forhandle. Vi er ganske likeverdige kommuner, men i Verdal er det stor skepsis, det er det ingen tvil om. I stor grad er det den største som sitter med nøkkelen, og må vise raushet. Det trenger ikke å være så komplisert, men vi får se, sier Iversen.