Verdal:

Stakk av fra tollkontroll og hoppet ut av bil i fart

Polakk havnet på sykehus.

Dette er bilen som ble tatt under aksjonen natt til tirsdag. Den andre bilen ble stoppet ved Østersund tirsdag formiddag.  Foto: Tollvesenet

Saken oppdateres.

Politiet ble varslet om hendelsen på fylkesvei 72 ved Ådalsvollen klokken 00.30 natt til tirsdag.

- Tollvesenet skulle undersøke to biler med tre polakker som var på vei inn i Norge. Etter hvert heiv de tre seg inn i bilene og kjørte østover, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Trøndelag politidistrikt.

Tollerne forsøkte å følge etter mennene i 40-årene, men den ene kom seg unna og over til Sverige. Begge bilene er tyskregistrert.

- En av de i den andre bilen hoppet ut i fart, mens den andre ble pågrepet da vi kom til stedet. Det er ikke gjort store beslag i forbindelse med kontrollen, så det er uvisst hvorfor de stakk. Vi må ha tolk for å gjennomføre avhør, sier Tiltnes.

Mannen som hoppet ut av bilen ligger tirsdag morgen på Sykehuset Levanger. Han er ikke alvorlig skadd.

Operasjonssentralen i Nord-Trøndelag tok kontakt med svensk politi og etterlyste den ene bilen. I formiddag ble den funnet.

- Siste nytt er at svensk politi stoppet bilen tirsdag formiddag rett øst for Østersund. Bilen ble kontrollert, men det ble ikke funnet noe, sier seksjonssjef Bjørn Arild Sørli  i Tollregion Midt-Norge til adressa.no ved 14-tiden.

- Hva skjer videre?

- Denne saken blir mer eller mindre lagt død nå. Det eneste vi har er at personen har undratt seg kontroll, sier Sørli.På forsiden nå