Årets første trønderbær er klar:

- Vi klarer ikke å levere til alle som vil ha

Det har kommet en storm av henvendelser til jordbærprodusent John Erling Westerhus.

Trøndelags (og Norges?) første bær i 2016.  Foto: Westerhus jordbær

Saken oppdateres.

Det var Trønder-Avisa som tirsdag kunne avsløre at årets første trønderbær var klar. Bonden bak bragden er John Erling Westerhus på Utøy i Inderøy, og bæra ble levert tirsdag 26. april. Bæra er dyrket i drivhus, men er uten sprøytemidler.

Etter at nyheten sprakk har det strømmet på med henvendelser til jordbærbonden.

- Det ringer stadig folk og bestiller, det er stor rift om bæra og det liker vi, sier Westerhus til Adresseavisen onsdag morgen.

- Vi har ikke det helt store volumet ennå, så vi må prioritere det vi allerede har lovt ut. Vi får telefoner fra folk helt inn til Trondheim som ønsker seg nye bær til konfirmasjonsselskap, sier Westerhus.

Tre i året

Allerede i februar ble bærene satt i drivhus, og målet er tre avlinger i året. Én i april/mai, én i oktober/november og en på tidlighøsten. Westerhus mener selv han er først ute med norske bær i år.

- Det er noen nede på Sola som også dyrker jordbær i drivhus, men jeg har ikke sett at de har moden bær for levering, sier Westerhus til Trønder-Avisa.

God på smak

I fjor var trønderbærene sent ute på grunn av vanskelige værforhold, men nå er det altså mulig å få tak i bær allerede i slutten av april. Og selv om den er dyrket i drivhus skal den visstnok ikke være av dårligere kvalitet:

- Bæra vi har levert nå er mye søtere og bedre på smak enn importbæra som er mulig å kjøpe i butikk. Jeg har selvsagt smakt på importbær og kjenner stor forskjell, sier Westerhus til Adresseavisen.

På forsiden nå