Eks-lærer misbrukte stilling for å få seksuell omgang med elev

Sa opp jobben da saken ble kjent.

Saken oppdateres.

En mann i slutten av 30-årene ble denne uka dømt for to tilfeller av seksuell omgang med ei ung kvinne som var elev ved den videregående skolen der han var lærer. Det fremgår av en dom fra Inntrøndelag tingrett.

Det var Trønder-Avisa som omtale saken først. De skriver at mannen sa opp stillingen sin da han ble anmeldt i fjor.

Forholdet mellom de to startet som et vanlig elev/lærer-forhold, blant annet i form av tekstmeldinger. Etter hvert fikk tekstmeldingene en seksualisert undertone, og noe av kontakten gikk over til Snapchat. I forbindelse med en ekskursjon med skolen badet læreren naken foran jenta, og senere ble hun kysset på kinnet og tatt på baken.

Dro på besøk

Sommeren 2014 flyttet jenta inn i en leilighet og fikk bistand av læreren. Etter flyttingen var han flere ganger på besøk, og ved to anledninger sommeren/høsten 2014 endte besøkene opp med at de to hadde samleie. Ved flere anledninger skal de også ha dusjet sammen.

«Fornærmede har forklart at hun "var med på det", men at hun etterpå ble svært lei seg, og at hun i alle fall ved en anledning gråt.» heter det i dommen.

Betrodde seg til ansatt

Jenta valgte etter hvert å betro seg til en annen ansatt ved skolen, som tok saken videre.

Tiltalte nektet i retten for både nakenbadingen, dusjingen, befølingen og den seksuelle omgangen. Han erkjente imidlertid at tekstmeldingene som ble fremlagt for retten kunne gi et inntrykk av at han var seksuelt interessert, men mente at flere av meldingene var tatt ut av sammenheng.

Retten festet imidlertid lit til jentas forklaring, og mener hun har gitt en detaljert og troverdig forklaring. Retten mener også at flere fremlagte tekstmeldinger støttet opp om hennes forklaring.

Vurderer anke

Retten finner det klart at den dømte skaffet seg den seksuelle omgangen ved misbruk av sin stilling. Den tidligere læreren ble dømt til ubetinget fengsel i 120 dager, og ble dømt til å betale en oppreisning på 50 000 kroner til de fornærmede.

- Vår kommentar til dommen er at en eventuell anke er under vurdering, sier mannens advokat, Kjell Horseng til Trønder-Avisa.

På forsiden nå