Det var innbyggerne i Frosta som mandag kveld stemte over om de vil slå seg sammen med Stjørdal og danne Værnes kommune.

- Vi fikk inn 1408 stemmer, noe som er litt over 66 prosent.  46,45 prosent stemte for sammenslåing, mens 52,13 prosent vil bestå som egen kommune. Det ble veldig jevnt, slik som vi trodde, sier ordfører Trine Haug (Sp), som er fornøyd med valgdeltakelsen.

- Det er meget bra. Vi hadde 67,5 i kommunevalget i fjor, så dette er veldig bra.

Håpet på fortsatt Frosta

Før valget var håpet hennes at Frosta skulle fortsette som selvstendig kommune. En av grunnene er at Frosta, som del av en annen kommune, ifølge henne må overlate beslutninger til andre.

- Vi fikk et signal på hva folket ønsker, og vi i Senterpartiet ønsker å gå for det rådgivende fra folkeavstemninga, sier Haug.

Da intensjonsavtalen for Værnes kommune ble skrevet under fredag 20. mai, skjedde det i flytårnet på Værnes. Før den tid hadde ordfører Ivar Vigdenes (Sp) og kommunestyret i Stjørdal valgt bort alternativene Selbu, Tydal og Meråker.

Uhyre jevnt

- Det ble veldig jevnt, vi må konstatere det. Hadde 50 personer stemt noe annet enn nei, ville det ikke vært flertall imot. Det er vanskelig å mobilisere for en endring mot noe man aldri fullt ut kan vite hva innebærer, sier Vigdenes.

Han overlater nå til kommunestyret på Frosta hva som skjer videre.

- Jeg er jo positivt overrasket over den store andelen som møtte opp og faktisk stemte ja, samtidig som jeg selvfølgelig hadde håpet at man bikket 50 prosent.

Her fra da Trine Haug avga stemme tidligere på mandag. Foto: Frosta kommune
Ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal og Frosta-ordfører Trine Haug med intensjonsavtalen for Værnes kommune. Flygeleder Camilla Aune i bakgrunnen. Foto: Morten Antonsen
Frostingene kunne stemme blankt, for sammenslåing med Stjørdal eller for at Frosta består som egen kommune. Foto: Richard Sagen, Richard Sagen +47 95198665