Mandag gikk innbyggerne i Flatanger, Fosnes, Overhalla, Høylandet og Namdalseid til valg om kommunesammenslåing. Sammen med Namsos kan disse kommunene i Namdalen bli slått sammen til én kommune, men folket i tre av kommunene er klare på at de fortsatt ønsker selvstendighet.

Dette er valgresultatene:

- Godt fornøyd

- 61,57 har sagt ja til sammenslåing. 38,01 har sagt nei, mens vi har noen blanke stemmer. Når resultatet for øvrig er så tydelig, så er vi tilhengerne godt fornøyd, sier ordfører Steinar Lyngstad i Namdalseid (Sp) til Adresseavisen.

Flatangerordfører Olav Jørgen Bjørkås (Sp) ønsker ikke en storkommune. Ifølge ham var kommunestyret delt på midten, med Senterpartiet og Høyre imot, mens resten av partiene var mer uklare på hva de ønsket.

- Det var ikke så uventet etter det vi har registrert blant dem vi har truffet. Det stemte bra med det vi antok. Det er en bedre løsning å stå alene. Vi har for store avstander i Flatanger til at reformen kan løse de utfordringene vi møter, sier Bjørkås til Adresseavisen.

Han mener kommunestyret vil respektere folkets mening. Dermed kan mye tyde på at Flatanger er ute av kommunekabalen i Namdalen.

- Bra oppslutning

- Når man først har åpnet for folkeavstemning, kommer det ikke andre forslag på banen. Det vil være en hån mot dem som stemte hvis noen forsøker å overprøve det. Vi må jo opptre respektabelt når vi har oppfordret folk til å stemme.

Selv var Bjørkås innom valglokalet på Utvola og avga stemme.

-  Da var det bortimot full oppslutning. Jeg synes valgdeltakelsen var bra.