69,7 stemte nei til sammenslåing i Snåsa, mens 39,3 sa ja.

I Verran sa 73,8 prosent ja, mens 26,2 sa nei.

I Steinkjer sa 61,8 ja, og 37,2 nei, mens 0,9 stemmer var blanke.

- Vi har et tydelig resultat og god valgdeltakelse med 72,8 prosent. Jeg er skuffet, men samtidig er jeg ikke overrasket. Vi tar det med fatning. Vi har fått et klart og tydelig svar, og må styre etter det, sier ordfører i Snåsa, Tone Våg, til Adresseavisen.

- Glad det er over

Allerede ved 17-tida mandag kom maten til de som telte opp forhåndsstemmene i Snåsa.

- Jeg tror de fleste av oss gleder seg til at dette er over. Det har vært en kamp, og det har vært et stort engasjement i Snåsa. Jeg gleder meg til å legge debatten bak meg nå, sier Våg. Hun stemte ja til å gå sammen med naboene.

- Det viktigste er at folk har fått si sin mening sier Våg.

I Steinkjer var man skuffet over antall forhåndsstemmer. Kun 1285 hadde avgitt stemme på forhånd, altså drøye sju prosent av de om lag 17800 stemmeberettigede i Steinkjer.

Valgdeltakelsen var ikke imponerende på selve valgdagen heller. Kun 24,53 prosent valgte å stemme under folkeavstemningen i Steinkjer.

- Jeg er ikke overrasket at deltakelsen ble lav. Det er nok et uttrykk for at steinkjerbyggen ikke har oppfattet denne reformen som et så alvorlig tema som de har gjort i Snåsa og Verran, kommenterer ordfører i Steinkjer, Bjørn Arild Gram.

Sa ja

Politikerparet Magnus Delbekk (Sp) og Anna Almlid (H) var blant de siste inn i stemmelokalet i Steinkjer rådhus, men til gjengjeld hadde de begge lest seg grundig opp på intensjonsavtalen mellom Steinkjer, Snåsa og Verran. Kommunereformen har ofte vært tema rundt kjøkkenbordet til paret, som begge hadde landet på et klart ja til sammenslåing.

- Det viktigste er å se mye lengre framover enn de nærmeste årene. Vi bør gå inn i tidskapselen og reise 50 år fram i tid. Samtidig er jeg glad for at vi ikke får til så mange kommunesammenslåinger som enkelte av de blå-blå snakket om, sier Delbekk.

Verrabotn til Rissa

I Verran meldes det om brukbart oppmøte med 55,1 prosent valgdeltakelse. Verran kommune gjennomførte også en rådgivende folkeavstemning om innbyggerne i Verrabotn skal få tilhøre Rissa kommune (Indre Fosen kommune) i fremtiden. Dette med bakgrunn i et innbyggerinitiativ fra Verrabotn. I Verrabotn krets sa 80 prosent ja til å gå til Indre Fosen kommune. 58,4 prosent i hele kommunen sa ja til grensejusteringen.

- Vi har hatt en rolig, avbalansert debatt med ingen harde fronter, sier Verran-ordfører Anders Lindstrøm. Han sa ja til sammenslåing.

- For min del har det handlet om mulighetene for å skape en utviklingsorientert kommune som gir gode tjenester for innbyggerne i framtida, sier Lindstrøm.