Bakgrunnen er en avtale mellom Ap, SV, KrF og MDG for konstitueringen av Trøndelag fylkesting i 2018, skriver Namdalsavisa.

- Ap, SV, KrF og MDG har inngått en avtale for konstitueringen av fellesnemnden mellom Nord- og Sør-Trøndelag, som velges i juni, deretter for Trøndelag fylkesting ut valgperioden. Fellesnemnden vil være det organ som fatter langsiktige beslutninger frem til konstitueringen av Trøndelag fylkesting i 2018, skriver Nord-Trøndelag Høyre i en pressemelding tirsdag kveld.

- Ikke god skikk

Høyre mener at Ap og KrF brutt samarbeidsavtalen.

- Nord-Trøndelag har en parlamentarisk modell, og en slik opptreden overfor samarbeidspartneren Høyre i fylkestinget, er uforenelig med god parlamentarisk skikk, skriver Høyre i pressemeldingen.

- Vemodig

Partiet skriver også at samarbeidet med Ap og KrF har vært styringsdyktig.

- Det har vært en fruktbar og god konstellasjon for Nord Trøndelag. Høyre opplever å ha hatt betydelig innflytelse. I løpet av disse årene har Høyre vært pådrivere for å asfaltere og utbedre over 650 km av fylkesveiene, opprette flere innovative skoletilbud, og samle Trøndelag i ett fylke. Det er vi stolte av. For Høyre er det viktigst at makten tjener et formål. Derfor er det ikke uten vemod at vi ser at et ni år langt samarbeid er over.

Fylkestingsgruppens vedtak er enstemmig. Beslutningen berører ikke samarbeid mellom Høyre, Ap og KrF i kommunene, står det i pressemeldingen.