Vigdenes leder et borgerlig flertall på Stjørdal. Nå mener han Sp på fylket må ha ambisjoner om å få til det samme på fylket – etter at Ap har skrevet en avtale med SV, Miljøpartiet og KrF – mens Sp er blitt stående utenfor sammen med Høyre.

Vil ikke være haleheng

- Den oppførselen Ap nå har demonstrert viser at det de ønsker er å lede ene og alene og ha alle posisjoner selv. Så bruker de noen småpartier til å krydre flertallet. Ap har tatt et valg. Sp må ikke finne på å inngå i noe samarbeid med Ap der Sp blir et nummer to-parti. Sp bør ta ledelsen, og ikke være et haleheng til noen, slik vi har gjort det på Stjørdal.

Mer borgerlig anlagt

- Selv om Sp er ganske stor i Nord-Trøndelag er det jo mye mindre enn Ap. Hva mener du med at Sp skal ta ledelsen?

- Jeg mener i hvert fall at vi må være på lik linje med Ap. Akkurat hvordan det skal skje, vil jeg ikke konkretisere nå. For de siste dagers hendelser viser at det er på tide for Sp å tenke annerledes. Sp er et tradisjonelt borgerlig parti og Sp i Nord-Trøndelag er mer borgerlig anlagt enn Sp i resten av landet. Samtidig er de andre partiene på borgerlig side, Høyre og Frp, mer distriktsvennlige i Nord-Trøndelag enn de er i resten av landet. At Sp klarer å samle et bredt borgerlig flertall, for så å komme tilbake i 2019 og vinne valget mot et rent Ap-styrt Trøndelag, vil være veldig attraktivt, sier Vigdenes.

Han innrømmer at det er delte meninger om dette i Sp. Og skjønner at han også må ha med seg KrF.

- Jeg ber KrF er å tenke seg om før de inngår i samarbeid med Ap. KrF er det partiet som er nærmest Sp, understreker han med følgende appell til slutt:

- Look to Stjørdal!

Høyres gruppeleder i Sør-Trøndelag, Henrik Kierulf, sier han synes det er det er en underlig oppførsel fra Ap å inngå avtale med andre etter at de har sittet i fylkesrådet sammen med Høyre i så lang tid. Han ser nå samme muligheter som Vigdenes:

- Høyre i Trøndelag vil nå ha en god dialog med alle partier som ønsker å samarbeide med oss. Vårt mål er å samle et bredest mulig alternativ til Ap. Vi vil benytte alle anledninger til å få til dette, sier Kierulf.