Varetektsfengslet lørdag:

Tre rumenere tatt etter bensinstasjon-tyveri

Siktet for tyveri i Grong og Stjørdal - stoppet av Tollvesenet på vei til Sverige.

Fengsling: Tre rumenere ble lørdag formiddag fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Politiadvokat Amund Sand ba retten om fire uker i varetekt for de tyverisiktede mennene. 

Saken oppdateres.

Adresseavisen skrev fredag morgen at politiet jaktet tre utenlandske menn etter et tyveri ved en bensinstasjon i Grong i 23-tiden torsdag.

- Det er snakk om tre utenlandske menn som klarte å lure til seg penger fra kassen på YX-stasjonen. Et mindre pengebeløp er stjålet, men det er ting som tyder på at de har gjort dette før, og vi skulle gjerne hatt tak i dem, sa operatør Morten Mørkved ved operasjonssentralen ved Trøndelag politidistrikt.

- Stjal liten safe

Politiet var i forbindelse med hendelsen på utkikk etter en utenlandsregistrert sølvfarget Opel, og hadde også sikret seg overvåkningsbilder. På fredag i 12-tiden dukket mennene opp ved grenseovergangen til Sverige i Trofors i Grane kommune i Nordland. Tollerne stoppet dem, og de ble pågrepet. De viste seg å være rumenske statsborgere. Lørdag formiddag ble de fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett siktet for bensinstasjonstyveriet, men også et tyveri på Stjørdal, opplyser politiadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt.

- De er siktet for å ha stjålet en liten safe med penger fra en dyrebutikk på Stjørdal på onsdag, sier Sand.

Frykter de vil stikke av

Fengslingsmøtet mot de tre mennene startet klokken 11.30. Politiadvokaten ba om fire ukers varetekt begrunnet med unndragelsesfare (faren for at de siktede vil stikke av for å slippe straff journ.anm.). Sør-Trøndelag tingrett ga ham medhold.

- Alle tre ble fengslet i fire uker, sier Sand til Adresseavisen like før klokken 15.00.

Han opplyser at bare en av de tre mennene erkjenner straffskyld for bensinstasjon-tyveriet.

- Ingen av de tre erkjenner befatning med tyveriet på Stjørdal, sier Sand.

- Hvor mye penger forsvant i forbindelse med tyveriene?

- I Grong forsvant det 5500 kroner, mens det ifølge fornærmede i Stjørdal var 70 000 kroner i safen, sier Sand.

Innbrudd

Politiadvokaten opplyser at safen ble stjålet fra dyrebutikken etter at det var gjort innbrudd natt til onsdag.

- Hva mener politiet knytter de siktede til dette tyveriet?

- Vi bygger mistanken på utsagnet fra et vitne. Tre menn kom inn i forretningen på tirsdag, og har en oppførsel som er merkelig. Deretter skjedde innbruddet påfølgende natt, sier Sand.

På forsiden nå