- Det villeste jeg har opplevd

Laksefiskerne i Namsen har gode dager.

Det meldes så langt om det beste laksefisket på mange år i Namsen. Her er to videoklipp som viser litt av fangsten som er dratt på land.

Saken oppdateres.

- Det er et eventyr så langt. Vi har 6,3 kilometer laksevald og det dras opp feit og fin laks daglig, forteller Anne Ovidie Hagerup ved Grande gaard.

I videoen over ser du blant andre danske Thomas Olsen som fikk i land en laks på 5,4 kilo på fredag.

- Vi trodde den var mye større. Det viste seg at wobbleren satt på utsiden av laksekjeften, så det var nok derfor det kjentes så tungt ut, forklarer Olsen.

Les også om årets åpningsnatt for laksefisket i Gaula.

Bonanza første natten

Sammen med en dansk kamerat har Olsen forelsket seg i Namsen og de er nå faste gjester på Grande gaard. Fisket så langt beskriver han slik:

- Det var bonanza her på åpningsnatten. Det er det villeste jeg har opplevd. Folk dro opp laks overalt. De siste dagene har det roet seg litt. Men kompisen min Palle fikk nettop en laks på ni kilo, forteller den svært fornøyde dansken.

Den største laksen hittil på valdene til Grande gaard ble tatt av Mathias Bast Fritzon. Den var på 14,2 kilo.

Les også: Full klaff på det andre kastet

Ruggen som aldri kom på land

Det finnes imidlertid større adskillig fisk i elva skal vi tro Hans Martin Moxness som er sjef for fiskerne i «Team 50 lbs». Han forteller om en diger rugg som aldri kom på land.

- Det var en enorm fisk som gjorde som den ville. Den krysset under båten to ganger før den sleit av snøret. Det var 0.60-snøre som er veldig kraftige saker. Dette var nok en rugg på minst 25 kilo, tror teamsjefen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Nok en laks ble søndag landet på valdet Grande/Hildrum. Palle Lauridsen og Thomas Olsen poserer her med laksen på ni kilo.  
    
      (Foto: Grande Gaard)

Nok en laks ble søndag landet på valdet Grande/Hildrum. Palle Lauridsen og Thomas Olsen poserer her med laksen på ni kilo.   Foto: Grande Gaard

Mathias Bast Fritzon (20) med laks på 14,2 kg ved Grande gaard.  
    
      (Foto: Ingrid Hagerup)

Mathias Bast Fritzon (20) med laks på 14,2 kg ved Grande gaard.   Foto: Ingrid Hagerup

På forsiden nå