- Kornåkeren er pengeboka mi. Når noen kjører i den blir jeg sur

Gårdeier Jon Ivar Moe i Grong har anmeldt ATV-kjøringen.

Gårdeier Jon Ivar Moe fra Grong er svært misfornøyd med at noen har kjørt med ATV i den nysådde kornåkeren hans i Grong.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Jon Ivar Moe oppdaget villmannskjøringen da han skulle ut å jobbe på åkeren på Mediåmoen i Grong i Nord-Trøndelag søndag formiddag.

Rundt 100 mål av den totalt 250 mål store kornåkeren er rammet av kjøringen.

- Det kan ha vært en eller flere ATV-er som har kjørt her. Det er ganske oppkjørt. Dette er ikke bra, sier Moe til Adresseavisen.

- Kornåkeren er pengeboka mi

Gårdbrukeren forteller at det har vært noen mindre episoder med ATV-kjøring tidligere. Nå har han fått nok.

- Kornåkeren er pengeboka mi. Når noen kjører i den blir jeg sur. Det fører til at det blir mindre korn som kan høstes inn. Det begynner å bli mange ATV-er blant ungdommene i bygda. Jeg vil at de skal trives her, men de må bruke skallen, sier Moe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bildene viser at det har kjørt en eller flere ATVer over den nysådde kornåkeren. 

Anmelder kjøringen

Han påpeker at det verste for kornavlingen er om det blir mer kjøring utover sommeren, fordi det er nå kornet begynner å vokse.

- Vi har rike områder både med innmark og utmark i Grong, og alle skal få nyte godt av det. Men jordbruk er næring og skogbruk er næring. Misbruker de friluftsloven blir det så grunneierne setter vi opp bommer. Vi vil ikke at folk skal utfordre en av godene vi har. De må skjerpe seg, sier Moe.

Han har bestemt seg for å anmelde kjøringen.

- Jeg anmelder fordi jeg håper at det skal få en preventiv virkning. Jeg vil at ungdommene skal få en telefon når de gjør sånt, sånn at de skjønner alvoret, sier han.

Politiet skriver på Twitter at de ønsker om tips som kan bidra til å finne den eller dem som står bak.

Jon Ivar Moe har vært ute i hardt vær tidligere, bokstavelig talt. I fjor steg vannet i Namsen med syv meter, og satte store deler av campingplassen han eier under vann.

Gårdeier Jon Ivar Moe fra Grong. 

Gårdeier Jon Ivar Moe fra Grong. 

På forsiden nå