Flyktningekatten Kunkush er død

Fra gjenforening til sorg for familen Al Alaf på Steinkjer.

Fra venstre: Rehab (18), Albab (10), Anasab (9), mor Sura, bror Hakam og Maab (12) sammen med Kunkush.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Familien Al Alaf på Steinkjer og katten Kunkush fikk bare bare tre måneder sammen etter at de ble gjenforent i februar.

Døde av virus

For to uker siden døde nemlig katten etter kort tids sykeleie hjemme på Steinkjer, skriver Trønder-Avisa.

– Han ble fort veldig dårlig. Kunkush sluttet å spise og drikke. Da tok vi han med til veterinær. Han døde trolig av et virus det ikke finnes medisiner mot. Sykeleiet var kort, forteller Rehab Hasan til avisen.

LES OGSÅ:  - Han elsker å spise, men spiser litt mindre nå

Flukt og gjenforening

Familien tok med seg katten på flukten fra hjembyen i Irak. I tre døgn gikk moren og de fire barna over fjellet til Tyrkia, bærende på Kunkush. Deretter reiste de i en gummibåt over til den greske øya Lesvos. Det var her katten forsvant. Familien fortsette flukten nordover, før de endte opp i Steinkjer i desember. I mellomtiden ble Kunkush funnet og ivaretatt av dyrevenner på Lesbos. En større etterlysningskampanje på Facebook førte til slutt til en tårevåt gjenforening på Steinkjer i februar.

Den spesielle katte-historien vakte internasjonal oppmerksomhet og ble omtalt i både britiske The Guardian og ABC News.

På forsiden nå