Har satt inn flere helikoptre i skogbrannberedskap

To helikoptre med kort responstid er stasjonert på Værnes.

Skogbrannhelikopteret er her i aksjon under brannen på Rissa for fjorten dager siden. I helga styrkes beredskapen.   Foto: Dan Ågren

Saken oppdateres.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har denne helga valgt å sette inn ekstra skogbrannhelikopter i  beredskap. Det opplyser Statens skogbrannhelikopter på Twitter.

Totalt er det fem helikoptre med kort responstid på vakt i helga. Ett på Torp, ett på Kjeller, ett ved Haugesund og to på Værnes.

Allerede flere oppdrag

I slutten av mai bistod skogbrannhelikopter i slokking av en stor skogbrann i Rissa. Også etter det har det vært flere oppdrag for helikoptrene.

- Den siste uka har vi vært ute og bidratt i slokking av flere branner på Østlandet, forteller Geir-Vidar Sørheim, administrerende direktør i Helitrans AS til Trønder-Avisa. Det er Helitrans som står for helikopterberedskapen.

Meget stor skogbrannfare

Ifølge yr.no sitt varsel for skogbrannfare vil det i løpet av helga være meget stor skogbrannfare både i Oppdal og på Hitra. I Røros, Meråker og Namsskogan opplyses det at det er stor fare.

Se hele varselet her.

På forsiden nå