Fem katteunger funnet forlatt i Levanger:

Dyrebeskyttelsen vil anmelde saken

- Dette er dyremishandling på sitt verste, sier Heidi Ligås Hallstrøm i Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag.

De fem kattungene har nå fått et midlertidig hjem og er i fin form.  Foto: Politiet

Saken oppdateres.

- Jeg sitter og skriver på anmeldelsen nå, og kommer til å levere den så snart den er ferdigskrevet, sier Heidi Lingås Hallstrøm, leder i Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag.

Det var onsdag denne uken at Adresseavisen fortalte om de fem kattungene som ble funnet forlatt i Levanger: - Jeg tror kattungene var satt ut i skogen for å dø.

Hallstrøm forteller at alle de fem kattungene har vært til dyrlegen og fått både vaksiner og behandling. Nå spiser de godt, og er kvikke og raske.

LES OGSÅ: Lotte (8) og Gråpus (3) døde etter å ha blitt forgiftet på Røros

LES OGSÅ: Flyktningekatten Kunkush er død

Midlertidig hjem

- De har det godt nå. Det viktigste for oss nå er å få tak i moren til kattungene. De trenger oppdragelse og hjelp til å vaske seg. I tillegg er det viktig for oss at vedkommende som har satt dem ut får seg en smekk på fingrene.

Hallstrøm mener det bare er flaks at kattungene fortsatt er i live.

- De hadde lett kunnet bli måltid for en stor fugl, eller de kunne blitt påkjørt av biler. Dette er dyremishandling på sitt verste, sier hun.

Både Adressa.no og Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag har fått inn flere tips fra personer som mener å ha sett katteungene avertert på salgssiden Finn.no for noen uker siden.

LES OGSÅ: Kattekjendis på hotellferie

LES OGSÅ: Kattekrig i Malvik

LES OGSÅ: Luksus er viktigere for katteeierne enn for katten

Satt ut for å dø

- Katteungene veier litt over halvkiloet, og dyrlegen mener de er åtte uker gamle. Vi tror kanskje de er enda yngre på grunn av vekten.

Ifølge Rigman Pents, brannsjefen som fant dem, virket det som om de hadde gått en stund uten mat.

- De virket sultne, så jeg tror de hadde vært der noen dager. Jeg tror de var satt ut i skogen for å dø. Ikke i en eske eller noe sånt, men bak en kvisthaug. Jeg tok kontakt med en kollega som kom med pappeske og tok dem med hjem, fortalte brannsjefen onsdag.

På forsiden nå