To personer ble mandag kveld hentet ut av en tankbil som kjørte av Fylkesvei 17 ved Bjøråa i Høylandet kommune. Det bekrefter Trøndelag politidistrikt på Twitter. Begge måtte ha hjelp for å komme seg ut av bilen og opp på veien.

- Den ene er oppegående mens den andre fikk behandling av helsepersonell på stedet, opplyste politiet.

Innsatsleder Torkild Due opplyser at begge de to personene som satt i tankbilen er fløyet til Sykehuset Namsos med luftambulansen.

Sykehuset melder i en pressemelding natt til tirsdag at en kvinne i 30-årene har alvorlige skader. Hun ble mandag kveld operert, og tilstanden er stabil. En mann i 40-årene pådro seg lettere skader, og er innlagt for observasjon.

Begge de involverte ble fløyet til sykehus. En kvinne har pådratt seg alvorlige skader. Foto: Svein Inge Meland

Ingen vitner

Tankbilen, som var på vei i retning Foldereid, havnet på taket etter å ha kjørt gjennom autovernet. Ifølge Due er det uklart hva som har skjedd.

- Det har ikke vært noen vitner til utforkjøringen, så etterforskningen må gi svar på hva som har skjedd. Vi har ikke hatt anledning til å snakke med føreren av semitraileren ennå, sier Due.

Arbeidet med å få opp de to som satt i tankbilen var vanskelig. Det ventes også at bergingen av kjøretøyet vil by på utfordringer. Foto: Svein Inge Meland

Vanskelig berging

Stedet der ulykken har skjedd er ifølge Adresseavisens reporter svært bratt og ulendt. Det bekreftes også av politiet. Etter at de to personene nå er fraktet bort starter planleggingen av redningsarbeidet.

- Bergingsforholdene er svært vanskelige siden tankbilen har rullet utfor et veldig bratt stup. Slik det er nå vet jeg rett og slett ikke hvordan bergingen vil skje, sier Due.

Operasjonsleder Monica Ravlo ved Trøndelag politidistrikt opplyser at tankbilen er totalvrak, men at lasten er helt ufarlig. Berging vil sannsynligvis ikke bli foretatt mandag.

- Vi jobber med en plan på bergingen, men slik det ser ut nå må det ganske mye sikringsarbeid til først, sier Ravlo.

Veien er nå helt gjenåpnet etter ulykken.

Innsatsleder Torkild Due opplyser at det ikke var noen vitner til ulykken. Foto: Svein Inge Meland