Fly kansellert - måtte levere tilbake alt godteriet de hadde kjøpt på flyplassen

Korps med 50 ungdommer værfaste på Værnes.

Sjetne skolekorps måtte stille seg i kø ifor å levere tilbake tax-free varene de allerede hadde kjøpt.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Sjetne skolekorps skulle ha tatt av fra Værnes kl. 18 torsdag kveld og være i London et par timer senere. Flyet ble kansellert, og i kveld sitter 50 ungdommer på flyplassen og venter.

- Vi møtte opp tre timer før avgang for å ha god tid, men vi fikk ikke beskjed om kanselleringen før vi sto ved utgangen og flyet skulle gå fem minutter senere, sier leder i korpset Tore Skaret til Adressa.no.

Vanskelig å omplassere 50 stk

- Vi er veldig bekymret for at vi ikke kommer til å komme oss av gårde. Det må jo være vanskelig å omplassere 50 personer på et nytt fly, fortsetter han.

Sjetne skolekorps skulle etter planen være noen dager i London før de skulle dra videre til Scarborough i England. Der skulle de delta på en stor musikkfestival.

- Det er jo veldig synd hvis vi ikke kommer oss til England. Vi har jo for eksempel billetter til Mathilda-musikalen i London i morgen kveld, og på søndag har vi avtale med Harry Potter-studioet, sier Skaret.

Måtte returnere godteriet

Da de fikk beskjed om at flygningen var kansellert, måtte de ut av området og dermed returnere varene de allerede hadde kjøpt på tax-free.

- Alle ungene måtte jo levere tilbake godteriet de hadde kjøpt på tax free. Vi sto i lang kø for å levere alt tilbake, sier Skaret oppgitt.

- Det er jo juridiske årsaker til at vi ikke kan ta med tax free-varene ut av flyplassen igjen, men det var jo likevel som å få en smell i trynet for en ni-åring som hadde gledet seg til turen, fortsetter han.

Lykkelig slutt?

Norwegian opplyser at flyet ble kansellert av flere årsaker, men at det stort sett er dårlig vær i området rundt Gatwick fllyplass som har forårsaket problemene.

- Vi  har nå akkurat skaffet et nytt fly til i morgen. De som ikke vil reise da kan få pengene tilbake eller booke om gratis, sier presseansvarlig i Norwegian Charlotte Holmbergh Jacobsson på telefon når Adressa.no ringer.

Tore Skaret sier til Adressa.no at det er rett og rimelig at det blir satt opp et nytt fly. Han er ikke fornøyd med Norwegians håndtering av episoden.

- Vi fikk svært lite informasjon fra Norwegian. Det ble først ikke gitt noe grunn til kanselleringen. Deretter fikk vi vite at grunnen var at de som jobbet på flyet måtte ta en pålagt pause, sier han.

Lite og feil informasjon

Skaret ble opplyst om at det var været på Gatwick som var årsaken til kanselleringen av reporteren i Adressa.no

 - Det tok også veldig lang tid før det begynte å skje noe fra Norwegians side, og det var vanskelig å komme gjennom på telefonen da vi prøvde å ringe dem, sier han.

Korpset har nå blitt innlosjert på et hotell i Stjørdal og har blitt hjulpet av Aviator på vegne av Norwegian etter mye om og men, forteller Skaret. 

-  Vi var noen av de få som ikke dro fra flyplassen og sto på vårt. De burde ha behandlet oss som en gruppe med en gang og gitt oss informasjon på en ordentlig måte, sier Skaret om Norwegian.

Planen er nå at Sjetne skolekorps tar turen over til England på fredag.

- Vi regner med at vi rekker musikalen nå, men de andre planene vi hadde lagt opp til ryker nok, sier Skaret.

Norwegian beklager

- Vi forsøker alltid å ta hånd om passasjerene på best mulig måte og informere så snart vi vet hva som skjer. Noen ganger skjer det ting rett før avgang som vi ikke har mulighet til å påvirke, for eksempel at været skifter, sier kommunikasjonsansansvarlig i Norwegian Charlotte Holmbergh Jacobsson.

- Vi beklager at flyet ble kansellert og at de kommer fram et døgn forsinket, fortsetter hun. 

Korpsleder Tore Skaret er oppgitt over at korpset ikke kom seg over til London fra Værnes i dag. 

Korpsleder Tore Skaret er oppgitt over at korpset ikke kom seg over til London fra Værnes i dag. 

Elin Kuvene Skaret (8) sitter i avgangshallen og venter sammen med resten av korpset.  
        
            (Foto: Privat)

Elin Kuvene Skaret (8) sitter i avgangshallen og venter sammen med resten av korpset.   Foto: Privat

På forsiden nå