- Flyet er så stort at det ikke får plass ved terminalene på Værnes, så jumbojeten må fjernparkere, sier koordinator i Avinor Svein Sandvik og peker på flyet som står alene ute på rullebanen.

Det er lørdag kveld, sola skinner innover rullebanen, og et av de siste busslassene med spanjoler er på veg inn i flyet som skal ta dem med hjem til Madrid. De har vært på cruiseferie langs kysten av Norge med skipet «Monarch».

For disse er dette slutten på ferien, men for andre er det starten. Det har vært 5000 passasjerer som enten skulle til eller fra Værnes fra cruisebåten i Trondheim i dag.

LES OGSÅ: 5000 cruisepassasjerer til og fra på en dag

- Jeg er veldig glad for å være her. Jeg gleder meg til å se Norge, sier Jose Manuel til Adressa.no.

Han og familien har nå kommet med verdens nest største passasjerfly fra Madrid til Værnes. Etter to minutters prat forsvinner han i mengden med turister som geleides inn i busser som skal kjøres mot Trondheim havn.

Jose Manuel og kona Mabel Iglesias har vært tre minutter på trøndersk jord. Nå går turen videre i buss til Trondheim havn og cruisebåten «Monarch». Foto: Vegard Eggen

- Det er ikke noe spesielt med denne flytypen annet enn at det er stort, sier koordinator i Avinor Svein Sandvik.

Han forteller at dette flyet kommer tre ganger til Værnes i år. Alle gangene i sammenheng med de spanske cruiseturistene som skal fraktes til og fra Spania.

LES OGSÅ: Fly kansellert - måtte levere tilbake alt godteriet de hadde kjøpt på flyplassen

Trondheims-entusiast

Jumbojeten tar over 500 passasjerer og er av modellen Boing 747-400. Den er kjent for sine to etasjer, og er verdens nest største passasjerfly. Bare Airbus A380 er større. I og med at flyet må fjernparkere blir passasjerene fraktet med buss fra gaten og til flyet. Adressa.no møter en av familiene som sitter i bussen på veg over rullebanen.

Manuel Mesa Borrallo og Mazisa Revulta har hatt barna Elena Meza (1) og Mauo Meza (3) på ferie i Norge. Nå går turen hjemover med jumbojeten til Spania. Foto: Vegard Eggen

Politimannen Manuel Mesa Borrallo og familien har vært på cruiseferie og skal hjem igjen til Andalucia. De har vært i Trondheim en kort tid, men har rukket og bli Trondheims-entusiaster.

- Byen er helt fantastisk, med elva, den gamle brua og katedralen, forteller han.

- Vi kom til Norge for å se på alle fjordene, og jeg vil gjerne komme tilbake for å sykle langs dem, fortsetter han.

Hektisk dag på jobben

I tillegg til jumbojeten har det vært ni andre fly som har fraktet spanjolene til Værnes og hentet de pasasjerene som allerede har vært på cruise.

- Vi har hatt 5000 cruisepasassjerer på Værnes i dag. Og i tillegg har vi hatt ca 5000 personer til andre charterflygninger, så dette har vært en hektisk dag, sier koordinatoren Svein Sandvik.

LES OGSÅ: Mister to dager av ferien på grunn av flykansellering