Savnet turgåer funnet i god behold

Kvinnen fra Verran ble funnet av en annen turgåer.

Per Anders Rognan og Espen Valla fra Overhalla Røde Kors er to av hjelpemannskapene som siden klokken 02 natt til fredag har lett etter den savnede kvinnen. Lørdag formiddag var de slitne og sultne.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Klokken 20.15 lørdag kveld melder politiet at den savnede kvinnen er funnet i god behold av en turgåer. Hun hentes nå ut av Norsk Luftambulanse.

- Hun hadde gått seg bort. Hun skal ikke være skadet, men hadde vondt i føttene og var sulten og tørst, sier operasjonsleder i politiet Jan Tore Tiltnes.

Det var familien som etterlyste henne fredag kveld etter at hun ikke kom hjem fra fjelltur i området Rundhaugvatnet i Verran kommune.

Var en del av et turfølge

- Vi fikk en telefon i 22-tiden om kvinnen som da sist var sett i 17-tiden. Hun var del av et følge som var ute tur fra ei hytte ved Rundhaugvatnet. Underveis i turen hadde hun snudd for å gå tilbake til hytta, mens de andre gikk videre, sier operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Trøndelag politidistrikt.

Da de andre kom tilbake til hytta var kvinnen fortsatt ikke kommet dit. De startet da et søk i området, og varslet politiet.

Det ble fredag kveld umiddelbart satt i gang søk, og gjennom natta har mannskaper fra Norske redningshunder, Røde Kors, politiet og Sivilforsvaret lett i området. I tillegg har de hatt bistand fra Sea King redningshelikopter.

Fine leteforhold

Per Anders Rognan og Espen Valla fra Overhalla Røde Kors er to av hjelpemannskapene som siden klokken 02 natt til fredag har lett etter den savnede kvinnen.

- Det har vært fine forhold. Det er tørt i terrenget, lyst og litt vind som holder knott borte. Vi har gått cirka fire mil i natt.

Lørdag formiddag kom Rognan og Valla ned til parkeringsplassen for å spise og få noen timer på øret. Imens var nye mannskaper fra Heimevernet kommet på plass.

Et 30-talls mannskaper deltok i morgentimene i søket, og senere lørdag var om lag 70 personer involvert i letingen.

Lørdag klokken 12 kom mannskaper fra Heimevernet for å hjelpe til med søket. De konsentrerer seg om området mellom Holvasslivatna og Rundhaugvatnet. 
    
      (Foto: LEIF ARNE HOLM)

Lørdag klokken 12 kom mannskaper fra Heimevernet for å hjelpe til med søket. De konsentrerer seg om området mellom Holvasslivatna og Rundhaugvatnet.  Foto: LEIF ARNE HOLM

Mannskaper fra blant annet Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske Redningshunder deltar i søket.  
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Mannskaper fra blant annet Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske Redningshunder deltar i søket.   Foto: Leif Arne Holme

Innsatsleder Per Henrik Bykvist opplyser lørdag morgen at søket etter kvinnen pågår med full styrke. 
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Innsatsleder Per Henrik Bykvist opplyser lørdag morgen at søket etter kvinnen pågår med full styrke.  Foto: Leif Arne Holme

På forsiden nå