Leteaksjon i Verran:

28 timer gikk før Randi Sæther (73) ble funnet

Familien forteller til Trønder-Avisa at de trodde hun var død.

Lørdag klokken 12 kom mannskaper fra Heimevernet for å hjelpe til med søket. De konsentrerer seg om området mellom Holvasslivatna og Rundhaugvatnet.  Foto: LEIF ARNE HOLM

Saken oppdateres.

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg rotet meg bort. Det har jeg aldri gjort tidligere. Jeg var aldri redd, men jeg bestemte meg tidlig for å holde beina i gang. Satte jeg meg ned, spiste knotten meg opp, sier Randi til Trønder-Avisa (saken er for abonnenter).

Fredag i forrige uke var Randi Sæther (73) og flere i familien på hytta ved Rundhaugvatnet i Verran. De skulle gå en tur, og noen kilometer lenger inn i fjellet, ved Holvasslia, møtte turfølget Randis barnebarn og hans kompis som teltet.

Planla begravelsen

De trengte hjelp til å flytte teltet, og mens det ble gjort skulle Randi gå tilbake til hytta og forberede middagen. Da var klokken rundt fire på ettermiddagen.

Da resten av følget kom tilbake til hytta fire timer senere, var ikke Randi der.

De begynte å lete selv i området og rundt 22.20 fikk de tak i politiet og en leteaksjon ble iverksatt.

- Ettersom timene gikk, begynte jeg å planlegge begravelsen, forteller datteren Laila til Trønder-Avisa.

Takker letemannskapene

28 timer etter hun sist ble sett, og én mil unna, ble hun funnet av en annen turgåer.

- Jeg er så takknemlig for alle som hjalp til med å lete etter meg, sier Randi, som spiste snø og drakk fra bekken for å holde kroppen i gang.

Klokken 20.15 lørdag kveld meldte politiet i Nord-Trøndelag at hun hadde blitt funnet.

- Hun hadde gått seg bort. Hun skal ikke være skadet, men hadde vondt i føttene og var sulten og tørst, sier operasjonsleder i politiet Jan Tore Tiltnes.

Gjennom natta hadde mannskaper fra Norske redningshunder, Røde Kors, politiet og Sivilforsvaret lett i området. I tillegg har de hatt bistand fra Sea King redningshelikopter. I alt hadde rundt 80 personer vært med å lete.

På forsiden nå