SAS-flyet var overbooket – ble tilbudt buss fra Trondheim til Bergen

Teknisk feil gjorde at et titall personer ikke kom seg med morgenflyet mandag.

En teknisk feil gjorde at flere SAS-avganger var overbooket mandag morgen. - Det er beklagelig, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS på Værnes. Illustrasjonsfoto  Foto: Poppe, Cornelius, NTB scanpix

Saken oppdateres.

- Da vi kom til gaten var billettene våre ugyldige. Først fikk vi beskjed om å vente ved gaten, så fikk vi beskjed om at flyet vårt til Bergen var overbooket. Eneste alternativ var buss for fly, sier Odd Ivar Ekle, prosjektsjef i Hent.

Han skulle fly fra Trondheim til Bergen med tre kolleger i forbindelse med et prosjekt de jobber på. Billettene var bestilt i god tid på forhånd, og et snaut døgn før flyturen fikk de alle tre innsjekkings-smsen fra SAS.

LES OGSÅ: - Jeg tør ikke stole på SAS hvis det er slik

LES OGSÅ: 40 SAS-flyvninger ble tidligere i år innstilt på grunn av problemer med landingsutstyret

Teknisk feil

- Jeg sjekket inn og fikk bekreftet seteplass. Forklaringen vi fikk var at det hadde vært en teknisk feil med datasystemet deres, men vi fikk ikke noen forklaring utover det.

- Det som skjedde var at det kom inn en gruppebestilling på flere seter enn det som var ledig. Normalt stopper datasystemet vårt slike bestillinger, men her har det vært en teknisk feil som gjorde at bestillingen gikk gjennom likevel, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS på Værnes.

Han sier SAS beklager det inntrufne.

- Det er beklagelig, og kjedelig for de det gjelder. Det viktigste er jo at de som skal fly kommer seg avgårde, fortsetter Johansen.

De reisende som måtte bytte fly, eller ble stående igjen, fikk en matkupong og et skjema de kunne fylle ut for å få en kompensasjon på 250 euro.

LES OGSÅ: SAS vurderer å flytte ruter på grunn av flyavgiften

LES OGSÅ: 1750 piloter søkte jobb hos SAS

Flere avganger rammet

- I tillegg ble vi tilbudt buss ned til Bergen, sier Eklo.

Å ta buss for fly var ikke aktuelt for de fire Hent-ansatte. Ekle anslår at det var rundt ti personer som ble stående igjen da SAS-flyet lettet fra Værnes og satte snuten mot Flesland.

- Vi fire fra Hent dro tilbake til kontoret og jobbet derfra noen timer før vi hoppet på et Norwegian-fly til Bergen, sier han.

- Det er et tilbud vi gir, men som i dette tilfellet egentlig ikke er et reelt alternativ. Normalt flytter vi passasjerer til et fly som går litt senere, og da er gjerne kompensasjonen de får mer enn nok. Denne uken er det spesielt ettersom så mange fly har vært stappfulle, sier Johansen.

Den tekniske feilen har også rammet andre reisende med SAS mandag. På Flesland i Bergen var det 21 personer som ikke kom seg med på 07.00-flyet til Oslo. De fikk tilbud om et fly som skulle gå klokken 20.00, ifølge Bergens Tidende.

På forsiden nå