Det skal forskes på de ansattes opplevelse av å bygge en ny kommune. Det skriver Fosna-Folket.

I samråd med prosjektlederen for Indre Fosen har personalsjefen i Rissa kommune søkt Forskningsrådet om midler til et doktorgradsprosjekt.

Tema for prosjektet er ansattes opplevelse av kommunesammenslåing, og Psykologisk institutt ved NTNU blir gradsgivende institusjon for prosjektet.

Orkdal Bil solgt

Møller Bil har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Volkswagen- og Skoda-forhandleren Orkdal Bil, og dets tilhørende selskaper. Overtagelsen gjennomføres etter planen i løpet av 3. kvartal i 2016. Det skriver Avisa Sør-Trøndelag.

De ansatte ble informert om kjøpet tirsdag ettermiddag, og de nye eierne har vært på plass for å prate med alle ansatte.

- Det er litt spesielt, men de ansatte har tatt det fint. Det skjer ikke store endringer, og det eneste de skal merke er skiltendringen på fasaden, sier markedssjef Johan Olav Wiggen.

Orkdal Bil har 39 ansatte og omsatte for 210 millioner kroner i 2015. Møller Bil er Norges største bilforhandlerkjede med 41 forhandlere og ni skadesentre over hele landet.

Ny sandstrand på Ørland

- Dette er et kjekt produkt å levere, folk blir alltid glad, sier «sandstrand-leverandør» Tor Vea til Fosna-Folket.

Mandag kveld Begynte arbeidet med å få lagt finkornhet sand på stranda. Tirsdag morgen var den populære lagunen forvandlet fra steinete og med tang til den lekreste lagune.

Forvandlingen av den populære stranda ved Austrått er et av de mange tiltakene i Ørland som finansieres av den kommunale bolyst-potten på totalt ni millioner kroner.

Bygger ny ungdomskole på Kvål

Den kristne ungdomsskolen på Kvål får nybygg til 10 millioner kroner som følge av stor elevpågang. Dette skriver Trønderbladet.

I fjor startet det første kullet ved den kristne ungdomsskolen på Kvål, og styret for Øya videregående skole og ungdomsskole har bestemt seg for å få satt opp et nybygg.

Grunnsteinen for nybygget til 10 millioner kroner blir lagt ned 1. oktober i forbindelse med åpen gård. I fjor kom 2500 til åpen gård på Kvål, og det er ventet storinnrykk i år også.