Sauekadaver funnet i Meråker

Bønder i Meråker ser til saueflokkene etter meldinger om bjørn.

Saken oppdateres.

Onsdag kveld ble det funnet en drept sau i området mellom Teveldalen og Stordalen i Meråker. Det melder Bladet.

Det er bare fire dager siden det ble funnet et drept lam i Hegra.

Bekrefter bjørneangrep

Rovviltkontakt i Meråker, Einar Kolden, bekrefter til avisen at sauen som nå er funnet er drept av en bjørn. Han forteller at sauen hadde typiske skader etter angrep fra bjørn. Dette er skader som nesebitt, halsbitt og oppspist jur.

- I tillegg er to levende sauer med nesebitt tatt ned til bygda, samt at et lam vurderes avlivet på grunn av skadene den er påført.

Kolden forteller videre at folk fra Statens Naturoppsyn er på vei til Gåsdalen etter meldinger om et annet funn. De er ennå ikke fremme, og det er usikkert hva dette funnet dreier seg om.

Ikke aktuelt med fellingstillatelse - ennå

Det antas at kadaveret har ligget et par døgn. Kolden sier det ikke blir aktuelt å søke fellingstillatelse før man finner et ferskere kadaver. Foreløpig er varslingsfrekvensen på radiobjellene til sauene satt ned til en time, og bønder i området er ute for å lete etter flere kadaver, i tillegg til å se til saueflokkene.

Det er naturlig å se dette funnet i sammenheng med søndagens funn i Hegra, og et kadaver som i forrige uke ble funnet i Leksdalen.

På forsiden nå