I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt søndag formiddag, går det frem at politiet vil fortsette med avhør av de siktede samt åstedsundersøkelser.

- Etterforskningen i dag vil avklare om hvor mange av de fire siktede som blir framstilt for varetektsfengsling, opplyser konstituert lensmann Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor i pressemeldingen.

Varetektsfengsling vil eventuelt bli gjennomført mandag.

Avdøde ble obdusert lørdag, men politiet har ennå ikke fått den foreløpige obduksjonsrapporten fra St. Olavs Hospital. De håper å få denne i løpet av dagen, ifølge pressemeldingen. Trolig vil denne rapporten kunne si noe hvordan mannen i 20-årene døde.

Fant blod

Det var klokken 4.30 natt til lørdag at politiet mottok melding om en skadd mann i Lånke i Stjørdal. Det var AMK-sentralen som varslet politiet. Da patruljen kom fram til stedet, som ligger ved en gård, var mannen død. Fire litauere ble pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til det.

Kostituert lensmann Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor opplyste lørdag ettermiddag at politiet fant blod utendørs. Under en pressekonferanse opplyste politiet at mye tyder på at avdøde er blitt utsatt for vold. De var på tidspunktet for pressekonferansen ikke sikker på identiteten til avdøde, men antok at det dreide seg om en litauer i 20-årene.

- Alkohol inne i bildet

De fire som er siktet i saken, er oppført med bosted i Stjørdal kommune. Det var én av de siktede som bodde på gården der avdøde ble funnet. Politiet bekreftet under pressekonferansen at de siktede og den avdøde hadde vært sammen.

- Vi kan bekrefte at de har vært sammen og at alkohol har vært inne i bildet, sa etterforskningsleder Tore Sparby.

I flere timer lørdag jobbet kriminalteknikere i et skogholt ved gården, før den avdøde ble løftet ut fra dette stedet og kjørt bort i en bårebil i 14-tiden lørdag.

Politiet kommer til å sende ut en ny pressemelding i løpet av søndag ettermiddag.

Politiet gjennomførte lørdag pressekonferanse om dødsfallet i Lånke. Fra venstre: Konstituert lensmann Arne Henrik Ulvin, politiadvokat Anita Ravlo Sand og etterforskningsleder Tore Sparby. Foto: Christine Schefte