Bjelke løsnet på Tivoli:

- Det kunne blitt en dødsulykke om jentene sto rett under

Hevder det kan være hærverk som førte til at en del av en bod på Hugos Tivoli i Rørvik smalt i bakken.

En bjelkelignende del løsnet og deiset i bakken rett ved noen småjenter som passerte.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Rune Normann og samboeren nøt ferien i Rørvik da de spaserte gjennom Hugos Tivoli i 19.30-tiden onsdag kveld. De hørte et høyt smell og så raskt at en del av en tivolibod hadde deiset i bakken.

- Det sto tre jenter i 10-12-årsalderen rett ved siden av. Det kunne blitt en dødsulykke om de sto rett under delen, sier Normann.

Han forteller at jentene sto to-tre meter unna delen, som han mener må veie et tosifret antall kilo. Det dreier seg om en bjelkelignende konstruksjon på en bod der man kan «fiske» etter kosedyr.

LES OGSÅ: Over 20 alvorlige ulykker ved fornøyelsesparker

- Hadde ikke satt meg i en karusell

- Videre prøvde tivolipersonalet å gjemme unna delen. Vi pratet med jentene etterpå. De forsto nok ikke alvoret fullt ut, for de flirte av at de skvatt. Vi så derimot for oss bilder av at de lå under delen som falt ned, sier han.

Normann mener standarden på Hugos Tivoli ikke holder vann.

- Jeg har hørt mye snakk om Hugos Tivoli, og jeg tror ikke jeg hadde satt meg i en av karusellene deres selv.

- Kan være hærverk

Hugo Johansen, eier av Hugos Tivoli, forteller at de har undersøkt søylen. Den hadde skader som må være påført av andre mennesker, opplyser han.

- Noe slikt skal ikke kunne skje. Søylen er alt skrudd på plass igjen. Vi har aldri vært utsatt for noe sånt, sier Johansen.

Han forteller at tivolipersonalet som sto ved boden observerte noen tenåringer som gjorde noe med festet på søylen. Antagelig har ungdommene åpnet festet som holder konstruksjonen på plass.

- Jeg vet ikke hva som har skjedd, men det kan være hærverk. En slik mekanisme detter ikke sammen uten at det er brukt makt, og jeg vil gjerne snakke med de som har gjort dette.

Johansen i tivoliet er likevel klar på at situasjonen er uheldig.

- Hvis det sto noen under hadde det vært en katastrofe, men samtidig kan man kan ikke beskytte seg mot alt i samfunnet. Men det skal ikke være sånn at noen skal bli skadet.

- Verdens strengeste sikkerhetskontroll

Han forteller at Hugos Tivoli opererer med noen av verdens strengeste restriksjoner for tivolikonstruksjoner.

- Man må gjerne unnlate å gå på tivoli, men det skjer faktisk færre ulykker på tivoliene enn på kjøkkengulvet hjemme, med tanke på den store mengden besøkende vi har. Vi har strenge kontroller med utstyr og jobber med sikkerhet daglig, sier Johansen.

Sverre Nordahl, leder for Rørvikdagan, opplyser at han ikke vet noe om hendelsen.

- Fra Rørvikdagans ståtsted kan ikke jeg kommentere situasjonen, sier han.

På forsiden nå