Observerte bjørn, viste seg å være brun sau

En hytteeier varslet politiet om bjørneobservasjon ved Tomtvatnet i Levanger. – Det var ingen bjørn, det var en sau, sier rovviltkontakt Bjørn Pettersen i Statens naturoppsyn.

Saken oppdateres.

– Vi har nå vært på stedet, og kan konstatere at det ikke har vært noen bjørner i området. Vi fikk kontakt med en bonde som viste oss den brune sauen sin. Det er heller ingen bjørnespor å finne. Hadde det derimot vært bjørn i området, ville ikke sauene fremdeles ha vært her heller, sier rovviltkontakt Bjørn Pettersen til Adressa.no.

LES OGSÅ: Jakten på bjørnen er i gang

Sjokk og vantro

Pettersen avkrefter dermed hele historien om bjørn i området. Adressa har vært i kontakt med flere hytteeiere i området, som mener at det har vært bjørneobservasjoner i relativ nærhet til det aktuelle hytteområdet tidligere. Noen av dem var sjokkerte over nyheten om bjørn i området, mens andre tok det med en klype salt.

Nå kan altså alle hytteeiere i området ta det med ro.

LES OGSÅ: Seks nye kadaver funnet etter bjørneangrep

På bææ-rtur

Politiet meldte på Twitter klokken 13.29: «Tomtvatnet i Levanger. Observasjon av to bjørner. Sau i samme område. Vi tenker forebyggende - saueeiere varslet».

– Det var en hytteeier som observerte dem og ringte inn til oss. Det er et beitelag i nærheten der vi har kontakter, så vi fikk dem til å spre nyheten videre til saueeierne, sier operasjonsleder Kjetil Mollan til Adressa.no.

Hytteeieren mente ifølge politi og Statens naturoppsyn at det kunne være minst to bjørner.

LES OGSÅ: Bruker ull ingen andre vil ha for å redde sauearter

Sendte ut oppfordring

Politiet oppfordret publikum til å ringe Statens Naturoppsyn på 97957205 om de skulle observere bjørnene.

Tomtvatnet er et populært hytte- og utfartsområde mellom Markabygda og Okkenhaug i Levanger kommune. Mange er for tiden på hyttene sine på ferie, og det er mye blåbær i skogen.

Pressevakt Mogens Totsås i Statens naturoppsyn bekrefter at han fikk melding om bjørneobservasjon.

LES OGSÅ: Bjørn drepte lam i Hegra

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå