Stjørdal-snekker ble lei av lange regnestykker

Derfor har han laget en inndelingskalkulator for håndverkere og selvbyggere.

Dallands app skal gjøre regnestykket knyttet til inndeling enklere for både håndverkere og selvbyggere.   Foto: Hans Even Dalland

Saken oppdateres.

Hans Even Dalland fra Stjørdal er en snekker som brenner for faget sitt. Da han ikke fant et nyttig hjelpemiddel for å gjøre utregning av inndeling raskere, tok han saken i egne hender.

På et halvt års tid har han laget appen «Rapid Division», og i skrivende stund har mer enn 4300 lastet den ned.

- I grove trekk er det en inndelingskalkulator for håndverkere og selvbyggere, forklarer Dalland.

Det var Stjørdalens Blad som først omtalte saken.

- Nøyaktig

Appen kan for eksempel brukes til regnestykket knyttet til å bygge et rekkverk. Det skal være lik avstand mellom hver stolpe, og totalmålet må stemme. Tidligere kunne Dalland bruke ganske lang tid på å regne ut nøyaktige tall. For lang tid, mente han.

Nå er det mobilappen som gjør regnejobben.

- Kan du love at appen er nøyaktig?

- Jeg kan love at appen har en margin på én millimeter. Den avrunder alle dividerte tall til én millimeters nøyaktighet. Og det går mye raskere.

LES OGSÅ: 8000 trøndere vil feste med fremmede

Lærte koding

Da han fikk ideen så han først for seg å betale utviklere for å gjøre jobben. Han søkte om støtte fra Regionalt næringsfond, men fikk avslag.

- De så ikke behovet for en slik type tjeneste, sier Dalland.

Derfor måtte han lære seg koding for at appen skulle bli en realitet. Youtube og Google ble kilden til et hittil ukjent fagfelt for stjørdalingen.

- Én gang sto jeg fast, og måtte spørre en kompis. Jeg ble mer og mer ivrig mens jeg holdt på, sier Dalland og anslår at han har brukt arbeidstimer tilsvarende fem til seks måneder på å utvikle appen.

LES OGSÅ: Slik vil «nye» Instagram vinne tilbake brukere fra Snapchat

Planlegger nye versjoner

Foreløpig har han ikke tjent noen store summer på appen, som er gratis på Apple-store. Etter hvert planlegger snekkeren en «PRO-versjon» han vil ta betalt for. På sikt ønsker han også å lansere en egen versjon for Andriod, og versjoner på svensk, dansk og engelsk.

Å jobbe fulltid med apputvikling er imidlertid utelukket.

- Nei, jeg trives med å være håndverker. Men jeg angrer ikke på at jeg satte i gang med dette her.

LES OGSÅ: Slik lager du dip-dye-stoler

På forsiden nå