Avslutter søket etter Meråker-bjørnen

Ingen tegn til alvorlig skader.

Saken oppdateres.

Ettersøket etter bjørnen, som i sommer har tatt en rekke sauer og som fredag kveld ble skadeskutt, er avblåst.

Fellingsleder Einar Kolden forteller at jaktlaget i løpet av lørdag har sporet bjørnen i ni og en halv kilometer, men at de tidlig lørdag kveld besluttet å avslutte søket.

LES OGSÅ: Skadeskutt bjørn i Meråker

- Vi finner ikke tegn på at bjørnen er alvorlig skadet. Vi har ikke sett blod, og sporene forteller oss at den løper lett. Den har bevegd seg langt og løpt rundt postene våre, sier Kolden, som sammen med jaktlaget i løpet av dagen har fulgt sporet ved hjelp av en jaktlabrador.

Nordvest for Stordalen

Bjørnen har i løpet av sommeren tatt det man tror er rundt 50-60 sauer i Meråker-området. Bjørnen ble påskutt av et kommunalt jaktlag fredag kveld, etter at Fylkesmannen hadde utstedt fellingstillatelse. Denne gjelder til mandag, men Kolden forteller at det ikke er aktuelt å fortsette aktivt søk søndag.

ORDFØRER: - Det er store lidelser for dyrene, og eiere som ser at det rakner under føttene på dem.

- Det blir i så fall bare på måfå, og er sløsing med tid og ressurser, mener Kolden. Han opplyser at de sist hadde sporet av bjørnen nordvest for Stordalen, opp mot Fossvatna.

Ufarlig for folk

Politiet oppfordret tidligere i helga turgåere om å holde seg unna det aktuelle terrenget. Ifølge Kolden er det nå fritt fram.

- Det var mest for at ingen skulle forstyrre søket. Ellers er det helt ufarlig for folk å bevege seg i terrenget nå, opplyser fellingslederen.

Avslutter: Fellingsleder Einar Kolden forteller at jaktlaget ikke har funnet tegn til at bjørnen er alvorlig skadd, og avslutter dermed ettersøket. Bildet er tatt ved en annen anledning.  
    
      (Foto: MARIANNE TØNSET)

Avslutter: Fellingsleder Einar Kolden forteller at jaktlaget ikke har funnet tegn til at bjørnen er alvorlig skadd, og avslutter dermed ettersøket. Bildet er tatt ved en annen anledning.   Foto: MARIANNE TØNSET

På forsiden nå