Russisk kvinne stoppet i tollen med narkotisk stoff – hevder det er kosttilskudd

Tollerne ved Trondheim lufthavn Værnes fant brødposer med narkotisk stoff i kofferten til kvinnen. Nå er hun varetektsfengslet i fire uker.

Kvinnen som gikk gjennom tollen med dette hevder at hun ikke visste at det inneholdt narkotiske stoffer. Hun hevder det er kosttilskudd. 

Saken oppdateres.

Det var onsdag at en russisk kvinne i 30-årene ble stanset av tollerne ved Trondheim lufthavn Værnes. Hun hadde gått på grønt i tollen, men ble likevel plukket ut for en kontroll.

LES MER: Trønder-kompiser tatt med 530 narkotabletter

- Sendt til Kripos

- I kofferten ble det funnet et stoff som ga utslag på amfetamin og metamfetamin. Det lå i gjennomsiktige brødposer, sier politiadvokat Åsta Elden ved Trøndelag politidistrikt.

Stoffet er sendt til Kripos for nærmere analyse. Kvinnen ble avhørt torsdag.

- Vi vet ikke styrkegraden på stoffet og vi vet ikke nøyaktig hva det er. Kvinnen stiller seg uforstående til siktelsen, og hevder det er kosttilskudd, sier hun.

LES OGSÅ: Denne elgen er et av 2015s snodigste tollbeslag

Frykter bevisforspillelse

Politiet har funnet ut at stoffet veide 146,2 gram, og det er en såpass stor mengde at det faller innunder grov narkotikaovertredelse.

- Det er også snakk om innførsel, som også er alvorlig i seg selv, sier Elden.

Kvinnen kom med fly fra Tallinn via Stockholm til Værnes.

Fredag ettermiddag ble kvinnen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll etter en kjennelse i Inntrøndelag tingrett. Det opplyser operasjonsleder Dag Hjulstad i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

- Vi frykter at hun skal ødelegge bevis i saken og at hun skal unndra seg straff, sier Elden om begrunnelsen for varetekt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå