Ja i Nærøy, nei i Vikna

Mens folket i Nærøy gjerne vil slå seg sammen med Vikna, så vil folk i Vikna helst være for seg selv.

Ordfører i Nærøy, Steinar Aspli (Sp) til høyre, sammen med ordfører i Vikna, Amund Hellesø (Ap) mandag kveld.  Foto: Tone Sofie Aglen

Saken oppdateres.

Mandag har det vært folkeavstemning både i Nærøy og Vikna. Spørsmålet folket er stilt er om de vil slå seg sammen til én kommune.

På Nærøy stengte stemmelokalene klokka 18.00. Like etter at lokalene stengte ble resultatet av forhåndsstemmene offentliggjort. De viser en klar tendens for sammenslåing, hvor 56 prosent har svart ja. 

Lav valgdeltakelse

Ordfører i Nærøy, Steinar Aspli (Sp), mener derimot valgdeltakelsen kan være for lav.

-  Det virker foreløpig som vi får et et stort ja-flertall for sammenslåing, men samtidig er det fryktelig dårlig valgdeltakelse. Vi er heldige dersom vi ender med en valgdeltakelse som nærmer seg 50 prosent, det er såpass dårlig at det kan bli vanskelig å ta rådet fra folket med seg videre, i alle fall om rådet ikke blir helt klart, sier Aspli mens det teller stemmer rundt ham.

Lund vil til Namsos

Innbyggerne på Lund har også gått til valgurnene mandag, for å si om de vil høre til i Nærøy eller Namsos. Lund er ei bygd i Nærøy, men har bare sjøveis kontakt med resten av kommunen. 

- Her er tallene helt klare, et stort flertall vil høre til Namsos. 27 har stemt for Namos, 12 for Nærøy. På Lund var det også stor valgdeltakelse på hele 80 prosent, sier Aspli.

I Vikna stengte valglokalene klokka 20.00

- Vikna var det 69 prosent nei og 31 prosent ja. Oppmøte var på nær 50 prosent. Som ordfører er jeg veldig fornøyd med et så godt oppmøte. Samtidig har vi fått et klart svar fra velgerne om at de ikke er fornøyd med avtalen, sier ordfører i Vikna, Amund Hellesø (Ap).


Ordfører i Nærøy, Steinar Aspli, melder om lav deltakelse når folket ble spurt om de vil slå seg sammen med Vikna.  

Ordfører i Nærøy, Steinar Aspli, melder om lav deltakelse når folket ble spurt om de vil slå seg sammen med Vikna.  

På forsiden nå