Gårdsbruk i Namdalen solgt for 10,4 millioner

Tor Arild Elstad solgte 8300 dekar stor eiendom i Grong som har både jakt- og fiskemuligheter.

Saken oppdateres.

Gårdsbruket Elstad i Grong er solgt for 10, 4 millioner kroner. Eiendommen inneholder laftet hytte ved Møkkelvatnet, skog, fulldyrka jord, innmarksbeite, bolig, låve, garasje og et vognskjul. Det skriver Namdalsavisa (for abonnenter). 

Selger er Tor Arild Elstad som tidligere har solgt fallrettighetene sine i Elstadelva til NTE for 1,6 millioner kroner.

Sammen med to andre grunneiere etablerte Elstad småkraftverket Knutfoss kraft AS og startet utbygginga på Gartland i 2008. Kraftverket ble bygget med lovnader om at anlegget skulle komme inn under ordningen med grønne sertifikater. Men den rødgrønne regjeringen fastslo at kun kraftverk bygget etter september 2009 fikk bli med på den ordningen. Det ble en vanskelig økonomisk situasjon og i 2013 valgte grunneierne å selge kraftverket til Småkraft AS.

- Hvis vi hadde fått de grønne sertifikatene som vi ble lovet av den rødgrønne regjeringa, hadde nok situasjonen vært annerledes, sier Elstad i en kort kommentar til Namdalsavisa.

Det var ifølge avisa flere naboer som var med i budrunden, men kunne ikke holde følge med personen som fikk tilslaget på gården.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå