En 24 år gammel mann, bosatt i Trondheim, er dømt til 21 dagers betinget fengsel og 10 000 kroner i bot etter en voldsom frontkollisjon i Meråker i fjor sommer.

Kritisk skadet

Tre personer ble skadet i frontkollisjonen som skjedde i 50-sonen på E14, ved avkjøringen til rådhuset i Meråker sentrum.

Både luftambulansen og et Sea king-helikopter ble sendt til stedet. Domfelte hadde tre brudd i nakken, fire i bekkenet og åtte ribbensbrudd da han ble fløyet til sykehus.

En kvinne som satt i den den andre bilen ble også alvorlig skadet, med flere brudd i rygg og ribbein.

Les også: Fortsatt livstruende skadd etter trafikkulykke

Drakk av lasten

Domfelte forklarte i retten at han forut for ulykken var på Storlien for å handle fire brett sterkøl. I påvente av å kjøre over grensen drakk han to bokser av partiet han hadde kjøpt, før han fire fem timer etterpå kjørte i retning Meråker.

En blodprøve av 24-åringen, som ble tatt fire timer etter ulykken, viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 0,39 promille.

Stor fart

BMW ‘en, som 24 åringen kjørte, hadde høy hastighet og landet på taket etter den voldsomme kollisjonen. Vrakrester traff en tredje bil, som bare fikk mindre skader. En ekspert fra Statens vegvesen har konkludert med at domfelte hadde en fart på over 100 kilometer i timen like før ulykken, og at han fikk skrens da han kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med en møtende bil.

Foto: Erling Skjervold

Les også: - Bilen skal ha hatt høy hastighet

Skader ga redusert straff

Inntrøndelag tingrett mener forholdene i saken i utgansgpunktet kvalifiserer for ubetinget fengselsstraff, men har under noe tvil kommet frem til at straffen skal gjøres betinget.  Det vises i dommen til at 24-åringen har fått en hjerneskade etter ulykken, noe som har medført nedsatt hukommelse og noe funksjonssvikt av permanent art.