10. november får Sund folkehøgskole i Inderøy vite om de får en pris for satsingen sin på økologisk mat. De er en av tre nominerte i kategorien Debioprisen. Det skriver Trønder-Avisa.

Begrunnelse fra juryen i Matprisen 2014:

Sund Folkehøgskole er en internatskole der elevene bor, lever og også spiser. Å legge til rette for gode kostholdsvaner hos elevene i løpet av skoleåret, og å inspirere de til å ta med seg dette videre i livet, ligger til grunn for alt arbeidet på kjøkkenet på Sund. De siste tre årene har andelen økologisk mat på skolen steget fra 24 til 80 prosent, og de har nå Debios valørmerke i sølv. Elevene på skolen inviteres inn i arbeidet med råvarer fra både hav og jord. Skolen deler villig sin inspirasjon og kunnskap med andre, og kommuniserer bredt sin satsing på økologi og bærekraft. Sund Folkehøgskole viser at det er mulig å satse på økologisk og bærekraftig servering til unge mennesker.

Matprisen ble etablert i 2014. Målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjon av økologisk mat, ikke minst de som serverer en bærekraftig meny. Bak initiativet står ØQ - Økologisk mat i storhusholdning og DebioInfo.