Verdalingen ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag. Han er siktet for å ha sluttet seg til terrororganisasjonen ISIL (IS) og for å ha inngått et forbund med ISIL (IS).

Oslo tingrett mener at det ikke har kommet frem noe siden sist gang han ble varetektsfengslet som svekker mistanken mot mannen, står det i fengslingskjennelsen.

Fire nye uker

Retten mener det fortsatt er bevisforspillelsesfare, blant annet fordi 33-åringen ikke har samtykket til at politiet kan hente inn informasjon fra Facebook. De mener også at det er fare for at mannen vil unndra seg fra fengselsstraff, spesielt siden siktelsen er utvidet og at mannen risikerer en streng straff, står det i kjennelsen. Oslo tingrett besluttet derfor å varetektsfengsle 33-åringen i nye fire uker.

I kjennelsen kommer det frem at det er tungt for den siktede og hans familie at han er fengslet, men retten så ikke på det som et tungtveiende moment da de skulle vurdere om mannen skulle varetektsfengsles videre.

Ny fengsling

Dette er fjerde gang retten tar stilling til ny fengsling av den terrorsiktede trønderen. Første gang var 25. august 2016. I den ferske kjennelsen kommer det frem at det kan bli hovedforhandling i saken høsten 2017.

Mannen ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og siktet for deltagelse i en terrororganisasjon i august i år. Han har tidligere sittet fengslet i Tyrkia etter at han ble pågrepet for å ulovlig ha krysset grensen mellom Syria og Tyrkia.