Debattinnlegget om salting på norske veier skaper mye engasjement, både på Facebook og i kommentarfeltet på adressa.no.

- Jeg brukte åtte liter spylervæske mellom Melhus og Storlien, og alle dråper gikk med på norsk side, skriver Knut Erik Grødal i innlegget.

- Strø sand

En person påpeker at sjåfører må tilpasse farten til forholdene på veien.

«Kutt ut saltet strø sand på kritiske punkter. Senk farten. Ha gode dekk. Og er du utrygg på glatt føre, la bilen stå,» skriver en person på Adresseavisens Facebook-side.

En annen person tar i kommentarfeltet til orde for at man heller bør reise kollektivt:

«Hvorfor kjøre privatbil? Det går tog og det går buss. Det går til og med ekspressbusser. Da trenger du ikke bruke "en dråpe" spylervæske.»

- Motstander av salt

Flere er motstandere mot at det skal brukes salt på veiene.

«Jeg er en fanatisk motstander av salt og har sluttet med å salte maten! Det som irriterer meg mest er all den unødvendige saltinga som foregår i Trondheim. Vi er jo skodd for å kjøre på vinterføre og det må vi jo gjøre enkelte ganger,» skriver en person på Facebook.

«Slutt med svineriet, det sprutes ut salt i hytt og pine, om det trengs eller ikke. Det er med gru når jeg skal ut med hunden, må bære den over de verste plassene,» skriver en annen person.

- Unngå utforkjøring

Andre mener det ikke er noe problem med saltingen.

«Forferdelig å bruke noen liter spylevæske for å unngå og skli av veien. Vi har for lite å bekymre oss for i Norge,» skriver en debattant på Facebook.

Noen påpeker også bruken av spykevæske.

«Hvorfor all den mengden?»

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter