Det er Stjørdalens Blad som melder dette.

Det var en mann fra Sør-Trøndelag i 40-årene som ble plukket ut til tollkontroll, da han kom med fly fra Alicante til Trondheim lufthavn Værnes torsdag 3. november.

– Kontrollen avdekket at mannen hadde med seg 71 narkotiske tabletter med dokumentasjon som var utskrevet av lege i Spania, sier seksjonssjef for tollmyndighetene på Værnes, Hallgeir Bjørvik til Stjørdalens Blad.

Men tollerne mistenkte at mannen kunne ha narkotika skjult i kroppens hulrom i tillegg, og dermed ble det bestemt at han skulle undersøkes på sykehus.

– Da han ble gjort kjent med at han skulle til undersøkelse på sykehus, så innrømmet mannen at han hadde 11 pakker eller kuler med tabletter som var pakket opp i rektum, sier Hallgeir Bjørvik til Stjørdalens Blad.

Sju av pakkene ble kvittert ut på spesialtoalett hos toll på Værnes, mens de fire siste ble påvist på røntgen og kvittert ut på sykehuset. Pakkene inneholdt til sammen 107 narkotiske tabletter. Ettersom den samlede mengde tabletter ikke stemte overens med dokumentasjonen fra Spania, ble alle de 178 tablettene beslaglagt.

Det er opprettet straffesak.