Julebaksten som gikk over styr i Verdal:

Mener politiet lager Twitter-humor av vold i nære relasjoner

Flere reagerer på at politiet onsdag kveld la ut tre småhumoristiske Twitter-meldinger om mannen som kastet julebaksten på dør, og som senere måtte vente på låven til politiet kom.

Faksimile: Twittermelding fra Politiet i Nord-Trøndelag.  

Saken oppdateres.

Meldingen fra Politiet i Nord-Trøndelag ble sitert på flere medier, deriblant Adresseavisen.

- Politiet måtte tilkalles da julebakingen gikk over styr i Verdal. Temperaturen må ha vært høy, for begge parter ringte politiet, skrev Adresseavisen.

Twittermeldingene ble også plukket opp av nyhetsbyrået NTB, som i tittelen slo fast at «Sint mann kastet julebaksten på dør».

I ettertid har debatten gått på sosiale medier om politiet her har laget humor av det som kan være vold i nære relasjoner? 

Bagatellisere husbråk

- Jeg blir litt satt ut når man kan bagatellisere husbråk på den måten, skriver ei på den lukkede Facebook-gruppa Den selskapelige, som er et av de største nett-fora for feministisk debatt.

I en annen kommentar står det at:

- Jeg fikk vondt i magen av hele saken. Tror dere politiet sendte mannen til låven fordi han skulle tenke seg om, eller fordi de anså ham som en betydelig risiko?

Forfatter og blogger, Ingebjørg Berg Holm skriver at hele historien virker som en tragedie.

Kommentar om fra Terje Eidsvåg: Ikke vær morsom! Heller kjedelig enn pinlig, vær så snill

I en kommentar til Adresseavisen sier hun at med mindre politiet siterer saker om katter som reddes ned fra et tre, så synes hun de skal være mer forsiktig med hva de skriver på Twitter. 

- Dette minner om hjemmevold, uten at jeg vet hva som har skjedd, så er det åpenbart en krangel som har tatt av, og blitt så voldsom at begge parter har hatt behov for å ringe politiet.

Berg Holm synes ikke politiet skal bruke folks privatliv til å promotere eget arbeid.

- En annen grunn til å være ekstremt forsiktig i slike saker er at det er lett å identifisere de berørte i små samfunn, sier hun.

Kritisk til mediene

I tillegg er Ingebjørg Berg Holm kritisk til mediene, og måten de har sitert Twitter-meldingen: 

- De har gjort den mer «julegøy» enn det den opprinnelig var, bare fordi julebakst er involvert. Det er en gammeldags tradisjon at man lager humor i avisspaltene av «artige» ekteskapelige situasjoner, som i virkeligheten er psykisk eller fysisk vold. Vi burde ha kommet lenger, mener hun. 
 

Fikk du  med deg denne: Utlendingsdirektoratet (UDI) la ut en Twitter-melding i forbindelse med sjakk-VM. Det gikk ikke helt etter planen

Kun fakta

Arild Syversen, leder for operasjonssentralen i Nord-Trøndelag, viser til at det går helt klart frem av politiets instruks om hvordan formulere meldinger på Twitter, at de kun skal formidle fakta, og ikke benytte seg av humor, overhode.

- Jeg fikk først fredag ettermiddag kjennskap til Twitter-meldingen om julebaksten og mannen på låven, og har ikke fått tid til å sjekke nærmere hva som ligger bak, sier Syvertsen.

Han mener at å spøke med alvorlige situasjoner, fort kan slå feil ut.

- Vi skal skrive fakta, og kun det, selv om det kan virke tørt og kjedelig, sier han.


 

På forsiden nå