Det skriver Stjørdalens Blad.

Det var i slutten av november at barnevernslederen fratrådte sin stilling, etter at Fylkesmannen i Nord-Trøndelag rettet kraftig kritikk mot barnevernstjenesten i Værnesregionen.

- Stjørdalens Blad fått kjennskap til et brev de ansatte i barnevernstjenesten har sendt til konstituert rådmann Tore Rømo. I brevet slakter de rådmannens beslutning om å frata barnevernsleder sin stilling og hvordan rådmannen har håndtert problematikken rundt alle avvikene i barnevernstjenesten, skriver avisen.

LES HER: Rådmannen gjennomgår 294 barnevernssaker

Brevet ble sendt før kommunen sendte ut en felles pressemelding om at barnevernsleder Gunbjørg Furunes Baar fratrådte sin stilling.

Adresseavisen har tildigere omtalt pressemeldingen, hvor det står:

- Jeg har ikke innfridd alle resultatkravene, og det gjør at arbeidsgiver ikke lenger har tillit til meg som leder. Uten tillit er det ikke mulig å fungere som leder, uttalte Furunes Baar i en pressemelding.

Forhastet

I brevet til rådmannen kommer det fram at de ansatte mener denne beslutningen er forhastet, og at de er redd for at oppsigelsen kan forsinke og forhindre den gode jobben som var i gang med å lukke alle avvikene fylkesmannen har påpekt.

De ansatte mener ifølge Stjørdalens Blad at beslutningen er tatt på sviktende grunnlag, og oppfatter barnevernleders fratreden som et desperat forsøk fra kommunens side på å tilfredsstille fylkesmannen og enkelte misfornøyde politikere i kommunen.

- De skryter av jobben barnevernslederen har gjort. Tjenesten har hatt stor arbeidsmengde og flere til dels vanskelige saker, heter det.

At arbeidsmiljøet innen tjenesten skal være dårlig, er en framstilling de ansatte ikke kjenner seg igjen i.

Vil ha svar

I brevet krever nå de ansatte svar på en rekke spørsmål. De vil blant annet vite hva Stjørdal kommune har gjort med tilbakemeldinger og bistand til barnevernsleder i perioden fra de første avviksrapportene kom i 2011 og fram til i dag?

- Ansatte etterspør også på hvilken måte mistilleten fra politikerne er dokumentert, og hvem som har innsyn til dette materialet, står det.

Stjørdalens Blad har gjort for flere forsøk på å komme i kontakt med konstituert rådmann Tore Rømo på telefon og sms, uten å lykkes.