Ingebjørg Kristine Aksnes fra Verdal satte i november inn en annonse på finn.no der hun tilbyr «trengende» gratis julefeiring sammen med familien sin.

- Handler om å gi

I annonsen står det blant annet: «Vi kan by på julemat, gaver og hyggelig selskap».

- Mange gruer seg til jul og har kanskje ikke råd til å kjøpe og ordne alt som samfunnet forventer. Jula har alltid vært en positiv ting for meg og handler mye om å gi. Om min familie kan gjøre litt for å gjøre jula bedre for noen få andre så synes jeg det er verdt det, sier Ingebjørg.

Familieråd per telefon

Tidligere har Ingebjørg sendt gaver til folk som har annonsert etter julehjelp via internett. Nå ville hun ta det litt videre og i samråd med resten av familien bestemte hun seg for å legge ut en åpen invitasjon.

- Det var bare et innfall jeg fikk da jeg leste til eksamen. Da tok jeg en ringerunde til hele familien. Alle syntes det var en fin ide, sier 23-åringen, som til vanlig bor og studerer i Tromsø.

Ingebjørg Kristine Aksnes (23) fra Verdal har bare gode juleminner og ønsker at flere skal få ta del i familiens julefeiring. Foto: Privat

SE OGSÅ: Se bildene fra julemarkedet på Torvet

Liten respons

Men selv om det er en måned siden annonsen ble lagt ut har ikke familien opplevd noen storm av henvendelser.

- Responsen ble ikke helt som forventet, men jeg er ikke så overrasket. Terskelen for å ta imot et slikt tilbud er nok høy. Det er jo slik her i samfunnet at det forventes at alle skal klare seg selv. Det er nok vanskelig for de fleste å be om hjelp.

- Er det ingen som vil komme?

- Joda. Vi har fått kontakt med to utvekslingsstudenter i Trondheim som kommer for å feire jul med oss. De hadde veldig lyst til å feire tradisjonell norsk jul. Det tror jeg blir veldig spennende og hyggelig.

I fjor skrev vi om Raynold Halvorsen som feiret jul med Rachel og Bjørn for aller første gang

Det som venter dem er en ganske tradisjonell norsk julekveld med middag og gaver. Og familien har fortsatt døra på gløtt om flere skulle la seg friste.

- Jada. Vi har fortsatt ledig plass ved bordet, avslutter Ingebjørg.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.