Ny barnevernsleder for Værnesregionen

Lene Rønning (43) er ansatt som midlertidig leder for Værnesregionen barneverntjeneste.

Ny leder Lene Rønning er ansatt som midlertidig leder for Værnesregionen barneverntjeneste etter at Gunbjørg Furunes Baar trakk seg fra stillingen med umiddelbar virkning 29.november.  Foto: Stjørdal kommune

Saken oppdateres.

Det skriver Stjørdal kommune i en pressemelding. Rønning starter i jobben 1. januar 2017 og skal fungere som barnevernsleder ut mai 2017.

- Ydmykhet og respekt

Gunbjørg Furunes Baar fratrådte stillingen som barnevernleder 29. november, og etter dette har Stjørdal kommune jobbet med å finne både kortsiktige og langsiktige løsninger på ledersiden.

LES OGSÅ: - Når folk ber om hjelp på den måten må man ta det alvorlig

- Jeg har tenkt grundig gjennom forespørselen om å overta ansvaret for barneverntjenesten etter at den kom. Jeg tar på meg jobben med den største ydmykhet og respekt med tanke på det arbeidet som ligger framom tjenesten. Det viktigste framover er at tjenesten jobber med å finne gode måter å lukke avvikene på, og sørge for at barn og foreldre får den hjelpen de trenger, sier Lene Rønning i pressemeldingen.

Hun har 20 års erfaring fra kommunalt barnevern.

LES OGSÅ: Rokkeringer i barnevernet

- Total systemsvikt

Barneverntjenesten i Værnesregionen har fått sterk kritikk av Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, som i en rapport pekte på total systemsvikt i tjenesten. Stikkprøver Fylkesmannen gjorde i sommer, viste at barnevernet blant annet ikke iverksatte hjelpetiltakene som det allerede var gjort vedtak om. I enkelte saker hadde barn og familier ventet opp mot ett år uten at tiltak ble iverksatt.

Den tidligere lederen, Gunbjørg Furunes Baar, trakk seg fra stillingen med umiddelbar virkning 29.november.

- Jeg har ikke innfridd alle resultatkravene og det gjør at arbeidsgiver ikke lengre har tillit til meg som leder. Uten tillit er det ikke mulig å fungere som leder, sa Furunes Baar.

LES OGSÅ: Rådmannen gjennomgår 294 barnevernsaker

Fornøyd rådmann

- Gunbjørg Furunes Baar har gjort en stor jobb for Værnesregionen barneverntjeneste i mange år. Vi setter stor pris på at Furunes Baar har tatt stort ansvar i en krevende situasjon, sa konstituert rådmann Tore Rømo da Furunes Baar trakk seg.

Nå er Rømo fornøyd med å ha en god kortsiktig løsning på plass i barneverntjenesten.

- Etter at Gunbjørg Furunes Baar fratrådte, henvendte vi oss til Lene Rønning med forespørsel om denne løsningen. Vi er glade for at Rønning sa ja til utfordringen, sier Rømo.

LES OGSÅ: - Dette er helt uholdbart for barn som venter på hjelp

På forsiden nå