Biskopen reagerer på sokneprests aktivitet på muslimfiendtlige grupper

Sokneprest Arndís Ósk Hauksdóttir har vært aktiv på muslimfiendtlige grupper på Facebook, hvor hun skriver at hun «sikkert er rasist».

Reagerer sterkt Biskop Tor Singsaas sier aktiviteten til sokneprest Arndís Ósk Hauksdóttir på muslimfiendtlige grupper på Facebook er «dypt problematisk».  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Det skriver Trønder-Avisa i dag.

Steinkjer-presten er medlem av Facebook-gruppene «Stopp islamifiseringen» og «Nei til islam på alle plan», og i mai i år erkjente hun at hun «sikkert var rasist» da hun svarte et annet medlem som skrev følgende: «JEG HATER IKKE MENNESKER PÅ GRUNN AV RASE. MEN PÅ GRUNN AV MÅTEN DE OPPFØRER SEG PÅ OVENFOR ANDRE MENNESKER OG DYR. Hva er jeg da?».

LES OGSÅ: Dropper gjesteopptreden av Rotmo

- Ikke min greie

Hauksdóttir svarte: «Så enig. Likeglad med farge på mennesker, men ideologi som hater kvinner, barn og dyr er ikke min greie. Da er jeg sikkert rasist».

Ifølge Trønder-Avisa er presten åpen på, gjennom kommentarer, «likes» og delinger, at hun er svært kritisk til muslimske innvandrere og flyktninger - utelukkende på grunn av deres religion.

LES OGSÅ: Pegida i Norge i full oppløsning

- Dypt problematisk

Avisa har forelagt biskop Tor Singsaas flere av Hauksdóttirs innlegg det siste året, og han reagerer sterkt.

- Det finner jeg dypt problematisk. Jeg anser det som lite ønskelig at prester deltar i slike Facebook-grupper, sier Singsaas.

Han viser til at det stilles spesielle krav til hvordan prester skal opptre - også i det offentlige rom.

- Prester skal også kunne være politiske mennesker, og delta i det politiske livet, men dette rører ved både teologi og livssyn. Det stilles spesielle krav til hvordan prester opptrer i det offentlige rom. Her ligger begrensingen for prester; de taler på vegne av noe annet og større enn seg selv, sier Singsaas til avisen.

Han frykter at innleggene også kan bli oppfattet som kirkas synspunkter.

Sokneprest Hauksdóttir har ikke ønsket å kommentere saken overfor Trønder-Avisa.

LES OGSÅ: To siktet for Mido-hets

På forsiden nå