En mann i slutten av tenårene og en kvinne i 50-årene fraktes til legevakt for sjekk, opplyser operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved Trøndelag politidistrikt. De to var involvert i en front mot front-kollisjon cirka klokken 12 lørdag, melder politiet på Twitter.

Føreren av den ene bilen fikk etter ulykken førerkortet midlertidig inndratt. Lørdag kveld, etter flere avhør i saken, fikk føreren sertifikatet tilbake.

- Fører har fått tilbake førerkort etter jurist har vurdert saken, opplyser operasjonsleder Monica Ravlo ved politiets operasjonsentral i Nord-Trøndelag.

Airbag utløst

Ifølge politiet ble airbag utløst i begge biler, men personene skal ha vært oppegående da nødetatene ankom stedet.

Kollisjonen skjedde ved Momarkvegen i Levanger. Trafikken ble dirigert manuelt på stedet til bilene var berget.

Førerkortbeslag

Politiet oppretter sak, og jobber med å få oversikt over hendelsesforløpet. Ifølge Tiltnes kolliderte bilene front mot front i et veikryss.

- En bil kjørte oppover Momarkvegen og skulle svinge inn til venstre. Bilen lå etter en buss og frontkolliderte med en bil som kom nedover, skriver politiet på Twitter.

Politiet mente først at føreren av bilen som svingte over veien ikke overholdt vikeplikten og beslagla derfor førerkortet midlertidig. I ettertid ble dette altså omgjort.

Bilberging ankom stedet kort tid etter ulykken. Foto: Leif Arne Holme