Et SAS-fly fra Oslo til Tromsø har foretatt en kontrollert nødlanding på Trondheim Lufthavn Værnes, skriver Nordlys.

Avisen har snakket med en tipser om bord på flyet til Tromsø.

- Teknisk feil er den oppgitte årsaken for det crewet omtalte som en kontrollert nødlanding. Det er udramatisk. Kapteinen har forklart at det er svikt på to generatorer som produserer strøm. Det er visstnok ikke farlig, men det er ikke lov å fly med to ute av drift, sier Nordlys-tipseren.

Helt udramatisk. Generatorfeil tvang et fly fra Oslo til Tromsø til å lande på Værnes, bekrefter Knut Morten Johansen i SAS. Foto: Christine Schefte

- Dette er helt udramatisk. Det dreier seg om en generatorfeil. Vi vurderer akkurat nå om dette utbedres på stedet, eller om vi setter inn et annet fly, sier kommunikasjonsjef Knut Morten Johansen i SAS til Adresseavisen.

Han kan ikke svare på ytterligere spørsmål om hva generatorproblemene egentlig innebærer.

- Det stemmer at en SAS-maskin, som skulle til Tromsø, har landet på Værnes. Men vi er ikke blitt alarmert. Det har ikke vært noen dramatikk eller nødsituasjon, sier Avinors lufthavndirektør på Værnes, Lasse Bardal til Adresseavisen.

- SAS håndterer dette profesjonelt og er flinke med å gi oss informasjon, sier personene ombord i flyet som Nordlys har snakket med.

Johansen i SAS informerer at passasjerene vil bli fraktet videre til Tromsø senest 18.20.

Her vises reiseruten til flightnummer SK4418. Som bildet viser, tok flyet en sving vestover og landet på Værnes. Foto: Skjermdump/flightradar24