Onsdag kveld observerte fotograf Erling Skjervold flere kamuflerte personbiler som kom kjørende fra fylkesvei 705 mot Hell. Han fikk tatt noen bilder og la seg etter de mystiske bilene.

- Jeg kjørte etter dem til rundkjøringen ved Stjørdal. Der snudde de og tok turen tilbake til Værnes. De virket ikke veldig godt orientert om hvor de skulle, forteller Skjervold.

- Ikke glade i oppmerksomhet

Fotografen fant bilene igjen i parkeringshuset ved Værnes. Der ble de dekket til med presenning. Fotografen tok både bilder og video, noe sjåførene så ut til å mislike.

- De så ikke så veldig glade ut for at jeg svirret rundt dem med kamera. De ble fulgt av en stor ukamuflert Audi, så jeg regner med bilfølget hører til den tyske bilprodusenten, sier Skjervold.

Bilene skapte litt frustrasjon på Værnes onsdag kveld da de kjørte i mot kjøreretningen og inn mot flybussene. Foto: Erling Skjervold

Ukjent for Audi Norge

At norske vinterveier er populære testveier for bilprodusentene har vært kjent lenge. Konkret hvilke bilmodeller som nå freser rundt i Trøndelag har vi så langt ikke fått noe svar på. At registreringsnumrene på bilene starter med «IN» gir oss imidlertid et lite hint. Dette betyr at bilene er registrert i Ingolstadt i Tyskland. Altså i samme by som vi finner Audi-fabrikken.

- Om dette dreier seg om testkjøring av biler fra Audi vet jeg ærlig talt ikke noe om. Om det hadde vært tilfelle er det uansett ikke noe vi ville ha flagget så veldig høyt, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef hos Audi Norge.

Inne i parkeringshuset på Værnes ble bilene tildekt. Foto: Erling Skjervold

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.