Drapssiktet innlegges for å avklare om han er tilregnelig

24-åringen som er siktet for å ha drept sin far i Steinkjer ble vurdert som for syk til å sitte i fengsel i helga. Mandag overføres han til tvungen observasjon.

Ingen vitner: 24-åringen er siktet for å ha drept sin far på åpen gate i Steinkjer, men politiet har så langt ikke funne noen vitner til selve voldsutøvelsen, opplyser politiadvokat Kåre Svepstad ved Trøndelag politidistrikt. 

Saken oppdateres.

Ifølge en pressemelding fra politiet mandag ettermiddag viser den foreløpige obduksjonsrapporten at dødsårsaken er knusningsskader i hodet som følge av stump vold.

Det var torsdag i 14-tiden at 24-åringen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin far i 60-årene. Voldshendelsen skjedde på åpen gate i Sørlia i Steinkjer. Han ble fredag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker av Inntrøndelag tingrett, hvorav en uke i full isolasjon og med medieforbud.

Han ble imidlertid ikke satt fengsel.

- Siktede ble fremstilt for lege etter fengslingsmøtet på fredag, og ble vurdert til å være for syk til å sitte i fengsel, sier politiadvokat Kåre Svepstad ved Trøndelag politidistrikt.

LES OGSÅ: Oppretter tilsynssak mot psykiatrisk klinikk etter drapet i Steinkjer

LES OGSÅ: - Sønnen er svært preget

Med politivakthold

Politiadvokaten opplyser at den siktede 24-åringen derfor ble plassert ved St. Olavs Hospital avdeling Østmarka i Trondheim med politivakthold.

Rettspsykiater Michael Setsaas gjennomførte en såkalt prejudisiell observasjon av 24-åringen etter pågripelsen torsdag. Under fengslingsmøtet ble Setsaas' observasjoner og siktedes psykiatriske tilstand et tema, og Svepstad opplyste til pressen at det er sterk tvil om 24-åringen er strafferettslig tilregnelig.

Psykiater Setsaas anbefalte i sin foreløpige erklæring at 24-åringen underlegges en judisiell observasjon for å få avklart tilregnelighetsspørsmålet. Påtalemyndigheten begjærte derfor overfor retten at siktede overføres til tvungen observasjon ved St. Olavs Hospital avdeling Brøset i Trondheim i varetektsperioden.

LES OGSÅ: Politiet har sikret seg drapsvåpenet

Flyttes til Brøset

Mandag fikk Svepstad beskjed om at tingretten har gitt medhold i dette.

- Siktede flyttes derfor fra Østmarka til Brøset i dag, sier Svepstad.

Inntrøndelag tingrett har i tillegg oppnevnt Setsaas samt psykiater Solveig Klæbo Reitan som sakkyndige i saken.

LES OGSÅ: Sjokk og redsel i nabolaget

Utvidet rundspørring

Politiet fikk melding om den alvorlige voldshendelsen i Steinkjer klokken 14.14 torsdag, og var på stedet seks minutter senere. Det ble gjennomført livreddende førstehjelp, men livet til siktedes far sto ikke til å redde. Mannen døde som følge av skadene han ble påført.

Under en pressekonferanse i Inntrøndelag tingrett torsdag ettermiddag, opplyste Svepstad og politistasjonssjef i Steinkjer, Snorre Haugdahl, at ingen vitner har sett hva som skjedde mellom faren og sønnen. Slik er situasjonen fortsatt.

- Lørdag ble det gjort en utvidet rundspørring i området, men det har ikke brakt noen nye vitner til selve voldsepisoden, opplyser Svepstad.

Til Brøset: 24-åringen som er siktet for drapet på sin far i Steinkjer, blir nå overført til tvungen observasjon ved St. Olavs Hospital avdeling Brøset i Trondheim. 

Til Brøset: 24-åringen som er siktet for drapet på sin far i Steinkjer, blir nå overført til tvungen observasjon ved St. Olavs Hospital avdeling Brøset i Trondheim. 

På forsiden nå