Kvinne omkom i båtulykke i Snåsavatnet

En kvinne i 50-årene er bekreftet omkommet etter en båtulykke i Snåsavatnet.

Båten til samboerparet veltet cirka 40 meter fra land i Bukta ved Valøya på Snåsavatnet. En kvinne i 50-årene fra Steinkjer er bekreftet omkommet.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Lørdag morgen klokken 09.34 ble politiet i Nord-Trøndelag varslet om en båt som hadde veltet i Bukta på Snåsavatnet, like ved Valøya i Steinkjer kommune.

- To personer er involvert. Den ene får livreddende førstehjelp, mens den andre er oppegående, fortalte operasjonsleder Bård Krogstad i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

- Var livløs

Innsatsleder på stedet, Gunder Hofstad, sier til Adresseavisen at den ene personen var livløs da hun ble funnet og at det ble foretatt hjerte- og lungeredning på stedet.

- Cirka klokken 10.30 ble personen erklært død. Det er en kvinne i 50-årene fra Steinkjer. De pårørende er underrettet, sier Hofstad.

Innsatsleder på stedet, Gunder Hofstad i Trøndelag politidistrikt.  Foto: LEIF ARNE HOLME

 

- Tragisk hendelse

Innsatslederen sier de som har vært på stedet har drevet akutt livreddende tiltak.

- Det er en tragisk hendelse. Nå handler det om å ta vare på de pårørende.

Ute for å dra garn

Ifølge operasjonsleder Krogstad skal de to i båten ha vært ute på vannet for å dra opp garn.

- Det var en mann og kvinne i båten som var samboere i Steinkjer kommune. Cirka 40 meter fra land veltet båten. Mannen greide å ta seg i land, det gjorde ikke kvinnen. Han fikk varslet en hyttenabo som tok kontakt med nødetatene, sier Krogstad.

Ifølge politiet brukte ikke paret rednings- eller flytevest.

Politi, ambulanse og brannmannskaper var på stedet like før klokken 10.00. Klokken 10.20 ankom også luftambulansen.

Båten med samboerne veltet cirka 40 meter fra land. Mannen greide å ta seg i land, det gjorde ikke kvinnen.  Foto: LEIF ARNE HOLME

 

På forsiden nå