- Jeg måtte bare få med meg hunden og komme meg ut

Dramatisk da bobil brant opp på E6 i Levanger.

I løpet av få minutter var bobilen til en mann fra nordland overtent. Etter en halvtime var det bare metallskrot igjen på veibanen. Video: Kjell Rønninghaug.

Saken oppdateres.

Bobilsjåføren var på vei fra Trondheim til Nordland lørdag formiddag da han plutselig oppdaget flammer på venstre side av bilen.

- Jeg kom inn i en 50-sone og slakket av. Da jeg så i speilet og så flammer og røyk skjønte jeg at det bare var å stoppe, få med meg hunden og komme seg ut. Jeg vurderte å gå inn i bilen for å hente brannslukningsapparatet, men det var ingen vits i det, forteller mannen i 60-årene, som ønsker å være anonym.

LES MER: Mann i 60-årene reddet hunden ut av brennende bobil

SE VIDEO FRA BRANNEN I VINDUET OVER

Bilen var overtent i løpet av få minutter. Da brannvesenet kom fram var det lite de kunne bidra med. Bobileieren mener brannen har startet på utsiden av bilen nede ved venstre bakhjul.

- Det kom folk bak meg som fortalte at de hadde sett røyk og flammer lenge før jeg fikk stoppet. Brannårsaken er et mysterium. Jeg kjente ingen røyklukt inne i bilen og ingen av gassalarmene gikk av, forteller mannen.

Slik så bobilen ut etter cirka en halvtime. 

 

Etterforskningen avsluttet

Bobilen var en Pilote 2011-modell og ble kjøpt for bare tre måneder siden. Politiet har henlagt saken fordi det var beskjedent med rester igjen etter brannen.

- Vi har avsluttet etterforskningen. Vi har konkludert med at det var en teknisk årsak til brannen, uten at vi vet hvilken. Når vi kom til stedet var det bare en skrothaug igjen på veien, forteller etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lensmannskontor.

Kunne gått verre

Bobileieren har etter det som skjedde tenkt på hvor mye verre det kunne ha gått.

- Hva om dette hadde skjedd i en tunnel, eller på ei ferge, eller når jeg lå og sov. Det var en ubehagelig og skremmende opplevelse som jeg håper aldri skjer igjen. Men man har da lært litt.

- Hva har du lært?

- Jeg vil anbefale alle bobileiere om å sjekke forsikringen sin. I mitt tilfelle dekker forsikringen maksimalt 20 000 kroner av innboet i bilen. Tapet av eiendeler og tilbehør som var i bilen min er langt større. Tilleggsforsikringer kan være smart å ha.

- Skal du kjøpe ny bobil etter dette?

- Jeg vet da fa.. Jeg mista litt lysten de første dagene etter brannen, men vi får se.

På forsiden nå