Gjørv døde hjemme på Gjørv gård på Inderøy mandag 29. mai.

– Når du blir eldre ser du venner litt sjeldnere. Alle har mer enn nok med seg selv, med egen helse og egen familie. Så møtes man noen ganger ved triste anledninger, særlig begravelser. Da går man med bøyd hode og det er ikke like stas. Derfor har jeg bestemt at vil jeg ta bryet med å lage noen samlinger, mens jeg ennå kan holde hodet høyt, forklarte Gjørv da han ble intervjuet i forbindelse med 85-årsdagen i august i 2015.

Skolepolitikk

Gjørv hadde filologisk embetseksamen fra 1959 med historie hovedfag. Som inspektør ved Steinkjer vgs. fikk han i 1981 i oppdrag å bygge opp en ny videregående skole i Nord-Trøndelag med spesialisering i estetiske fag – Inderøy vgs.

Gjørv var skolepolitisk aktiv i kommune og fylkesskolestyre, deltok aktivt i oppbyggingen av fylkets distriktshøyskole og var medlem av departementets rådgivingsteam for Reform 94.

Han var også kjent som gårdbruker og for utviklingen av slektsgården Gjørv gård. Gården har et stort hjorteoppdrett, eksklusiv gårdsturisme, og har hatt store sommerutstillinger med kjente tekstilkunstnere.

Mistet kona

I 2009 døde kona Inger Lise Gjørv. De startet begge opp i skoleverket, men Inger Lise ble etter hvert kulturkonsulent i Nord-Trøndelag, og engasjerte i politikken. Hun satt på Stortinget fra 1977 til 1993 og etter det var hun fylkesmann i Nord-Trøndelag.

I godt voksen alder fikk Ole Andreas Gjørv en ny venninne, arkitekturprofessor Birgit Cold, som bor i Trondheim. Hun mistet sin mann, Tore Brantenberg, omtrent samtidig som Gjørv mistet sin kone.

– Vi ser hverandre i helger og ferier. Det er veldig hyggelig, fortalte han i 2015.

Ole Andreas Gjørv bisettes i Heggstad kirke 2. juni.