Bardal slutter som lufthavndirektør

- Det er slett ikke lett å forlate en så spennende posisjon, sier Lasse Bardal.

Siden 2005 har Lasse Bardal vært lufthavnsjef og lufthavndirektør på Værnes. Nå skal han utvikle og lede Avinors arbeid med Totalforsvaret.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Formelt fratrer han stillingen på Værnes i midten av august. Men han forlater ikke Avinor.

Isteden får Bardal oppgaven med å utvikle og lede Avinors arbeid med Totalforsvaret. Dette er også et prioritert område for regjeringen, for å styrke samfunnets motstandsdyktighet ved kriser.

LES OGSÅ: Vil plassere langtrekkende luftvern i Trøndelag

- Jeg har sittet mange år i rollen på Værnes og følte det var på tide å prøve noe nytt. Jeg er veldig interessert i den sikkerhetspolitiske situasjonen vi er oppe i. Avinor har en sentral rolle i Totalforsvaret. Fra konsernsjefen er det et klart mål å jobbe med dette høyt oppe i organisasjonen, for å sikre at Avinor blir en betydelig bidragsyter sier Bardal.

Vil følge heltidsstudium

Han slutter på Værnes samtidig med at han startet på et sjefsprogram ved Forsvarets Høgskole. I en melding som ble sendt ut til kontakter onsdag viser Bardal til at det er heltidsstudier som ikke kan kombineres med rollen som lufthavndirektør.

LES OGSÅ: Her kan du gjøre et feriekupp


- Det er en unik mulighet, som jeg føler at jeg må ta. Det er sjelden folk i min bransje får sjansen til å følge et slik studium, sier Bardal til Adresseavisen.

Skal jobbe med gigantprosjekt i Bodø

Allerede i juni starter han på kurs ved skolen i Oslo. Det er også der han vil ha sin faste arbeidsplass når han slutter på jobben i Værnes i august.

LES OGSÅ: Appen som hjelper deg med tollkvota

I tillegg til arbeidet med Totalforsvaret skal han jobbe med utbyggingen av en helt ny flyplass i Bodø, et gigantprosjekt anslått å koste  5 -7 milliarder kroner.

Les også: Så mye kan du ta med deg hjem fra ferien uten å betale toll og avgifter

- Der skal flyplassen flyttes og i realiteten bygges helt på nytt, så det er utrolig spennende, sier Bardal til Adresseavisen.

Han har vært på Værnes siden 2005 og har gjennom jobben hatt mye å gjøre med Forsvaret.

- Til eksempel for andre

Den avtroppende lufthavndirektøren sier det blir veldig vanskelig å slutte i jobben på Værnes, en jobb som har vært veldig givende og der han hele tiden har møtt spennende utfordringer. Det er også en jobb som handler om viktige funksjoner  for hele regionen.

LES OGSÅ: Trønderske ledere vil ha direktefly

  - Jeg må spesielt trekke frem det samarbeidet som er i regionen om utvikling av Værnes og luftfarten. Det samarbeidet som viktige aktører og næringslivet har tatt til dette, blant annet gjennom luftfartsforum, er særdeles bra og viktig. Det er til eksempel for andre, sier Bardal.

Blir i Trondheim

I meldingen som ble sendt ut onsdag skriver Bardal at han vil fortsette å bo i Trondheim, og at han fortsetter som styreleder for Visit Trondheim de kommende to årene.

LES OGSÅ: Norwegian kutter flere ruter fra Værnes

- Jeg har hatt en fantastisk tid på Værnes. Jeg opplever at vi  har utviklet en effektiv lufthavn som passasjerene og flyselskapene setter stor pris på. Det jeg er mest stolt av er den gode arbeidskulturen og de holdninger som de ansatte viser, der vi gjennom god dialog og samhandling gjør Værnes stadig bedre til beste for regionen og våre kunder. Jeg er trygg på at den gode utviklingen fortsetter i samme spor, skriver Bardal.

Stillingen som lufthavndirektør på Værnes lyses nå ut intern og eksternt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå