DDE-allsang i Murmansk

Namsos-bandet feiret med champagne etter konserten i Murmansk.

Bjarne Brøndbo og resten av DDE feiret med russere og nordmenn etter konserten i Murmansk.  Foto: Faksimile fra Facebook-siden til DDE

Saken oppdateres.

Det skriver Namdalsavisa og  Trønder-Avisa lørdag. DDE feirer 25-årsjubileet med tre konserter på tre dager i Murmansk, Bergen og Mo i Rana.

Bassist Evind Berre hadde planlagt konserten og var lettet da alt gikk som det skulle.

– Nå er vi glad og lykkelig etter en vel gjennomført konsert. Vi feirer med champagne. Det er jo fantastisk –  her var det allsang fra en omtrent fullsatt sal. Det betyr rundt 200 personer, hvor kanskje en fjerdedel var russere. Resten av publikum var ivrige nordmenn som enten bor i Murmansk-området eller som hadde tatt turen over grensa fra Kirkenes, uttalte bassist Eivind Berre til Namdalsavisa etter konserten.

LES OGSÅ: Bjarne griner hver fredag

Googlet tekstene

Ifølge Berre observerte bandet flere russere som hadde googlet tekstene og sto med mobilen og sang.

Konserten startet med en samtale mellom Hans-Wilhelm Steinfeld og Bjarne Brøndbo på scenen.

– Det funket bra ut fra forutsetningene. Seansen varte 15-20 minutter, og vi fikk tilbakemelding på at folk satte pris på praten og perspektivet den ga oss, sier Berre til Namdalsavisa.

LES OGSÅ: Bjarne tjente dobbelt så mye som Åge

- Åpnet dører

Lørdag skal Brøndbo og co. besøke havneområdet og et museum før kursen settes til Mo i Rana og ny konsert. 

De skal også lage en dokumentar om sangen «Vinsjan på kaia».

- Det er en sang som åpna dører for oss i 1993, og den er fortsatt en bærebjelke på konserter, sa Berre til Adresseavisen før reisen.

Gjennom dokumentaren vil DDE utforske historien bak sangen som i 2015 tok førsteplassen på Dagsavisens kåring «de 20 beste sangene om Norge».

- Vi vil utforske hva det er med det tidsbildet som beskrives som man kjenner seg igjen i. Det var en sterk forbindelse mellom Namsos og Mo i Rana og Bergen, og sjømannslivet har hatt en stor innvirkning på Namsos-musikken, utdypet Berre overfor Adresseavisen.

NRK er også med til Murmansk og skal sende et lengre innslag på Lørdagsrevyen.

LES ANMELDELSEN AV TEATERSTYKKET: «Vinsjan på kaia»

På forsiden nå